REKLAMA
Witam. Szukam 2 samochodów:
-Jeden dla siebie do jazdy 15km w jedną stronę do pracy i w koło komina czyli jakieś 1000km w miesiącu z całą rodziną tj 2 osoby dorosłe, małe dziecko i ew pies
-Drugi dla mojej kobiety która ma do pracy ok 5km w jedną stronę i w sumie tylko ona będzie tylko tym samochodem jeździć do pracy. Ewentualnie czasami z dzieckiem więc tutaj szukam czegoś małego zgrabne go kobiecego.
Jeśli chodzi o samochód rodzinny to nie mam już pomysłów co kupić. Miałem benzyny z gazem ale co chwilę coś się dzieje z tymi samochodami, czy to z gazem czy ogólnie i już sam nie wiem czy nie kupić diesla.
Myślałem nad starym dieslem ale jeżdżąc teraz zastępczym seatem arosa 1.7sdi tutaj nagrzać ten samochód w kabinie to jakaś porażka. Dlatego skłaniał się będę do czegoś z ew nagrzewnica powietrza żeby bardzo szybko robiło się ciepło.
Jeśli chodzi o samochód dla mojej kobiety to chyba najlepszym rozwiązaniem będzie sama benzyna ale też taka która odda bardzo szybko i dużo ciepła w kabinie zbey nie trzeba czekać aż szyby odmarzna czy żeby dziecko nie marzlo.
Może mi ktoś doradzi co kupić bo już nie mam pomysłów. Rozmawiałem o starych dieslach vag to wszystkie niby mają taką przypadłość że nagrzewajacy się strasznie długo zima i długo trzeba czekać na ciepełko.
Dziękuję za pomoc i rady odnośnie samochodu