Pomoc w wyborze autka do 10 tys.PLN

03 Lut 2010, 13:36

Ponawiam moje pytanie: Jeśli ktoś jechał do Niemiec z Wrocławia żeby sprowadzić tą Hondę i teraz sprzedaje ją za 8500zł gdzie 500zł na pewno jest do negocjacji to za ile ją kupił? za 5-6 tysięcy? Za tyle można kupić civica ale V generacji a nie VI z takim wyposażeniem i na alufelgach. Poza tym jeśli ktoś mi pisze w opisie, że samochód ma książkę serwisową a następnie w ciągu jednego dnia przebieg auta w ogłoszeniu zmienia się o 30 tysięcy km to dla mnie sprzedawca jest zwykłym oszustem który szuka kogoś kto poleci na wypolerowany lakier. Jeśli przy wyborze auta chcesz kierować się ceną to chociaż szukaj auta od prywatnej osoby i kupionego w Polsce a nie od handlarzy którzy ściągają masowo szrot z Niemiec, a później wmawiają ludziom, że ktoś robił samochodem po niemieckich autostradach mniej niż 10 tyś. km rocznie.

Ku przestrodze:
http://bezwypadkowe.net/f648/honda-civi ... dawa-3575/

Skoro piszesz, że dasz radę dołożyć jeszcze 1500zł to myślę, że warto obejrzeć tą Astrę:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
albo jeśli nie zjedzą Cię koszty utrzymania auta to może takie BMW:
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

03 Lut 2010, 15:19

Przebieg wyższy niż wczoraj i wogóle auto podrożało o 50zł :lol: ale za to więcej fotek zamieszczone.
Co do linków Kaczora to ta Astra jest dopiero taniawa a BMW już nie którzy pisali na tym forum że do E36 to minimum silnik 1.8 bo 1.6 jest za mały do tej budy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lut 2010, 15:41

No jak na młodszego kierowce nie wybierał bym Colta bo nie wyrobisz , moze jakiś Fordzik ,Astra też była by dobra no ale raczej patrzyłbym pod maske niż na klime
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

03 Lut 2010, 15:50

A ja powiem Seat Cordoba Coupe
albo Toyota Corolla E11
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

03 Lut 2010, 15:54

Seat bardzo ciekawy,diesel tylko moze troszke przebieg duzy, i jak kolega chce samochód do jazdy po mieście to troszke duży :wink:
A8
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Grd

03 Lut 2010, 16:00

Kółko się zamyka...
Zaraz kolega wróci do mojej propozycji z początku czyli Punto II...czyli wracamy z rekonesansu po markach i modelach na ziemię..!
I dobrze !!!
:smile:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lut 2010, 17:55

Do takiej jazdy jak pisał autor nie ma co kupować diesla. Auto będzie miało tylko większy przebieg i droższe koszty naprawy.
KaczorLSM
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Lublin

04 Lut 2010, 15:59

Dzięki za odpowiedzi. Tak jak mowilem autko bedzi mi potrzebne wylącznie do jazdy po miescie, wiec niechce duzego modelu, raczej patrze za mniejszymi egzemplarzami..a co do tej cordoby to wolę benzynę niz ''disla'', chyba mniejsze koszty utrzymania... Tak jeszcze rozglądałem się za Renault Clio 2000 rok z pełnym wyposazeniem, pare egzemplarzy jadę obejzec ..

[ Dodano: Wto Lut 09, 2010 19:37 ]
Kupilem! W koncu ... po wielu jazdach po komisach, giełdach kupilem Rovera 25, 1,4i 82KM(czy cos takiego).. Jak to autko sie sprawuje moze ktos posiada
masters04
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław