Pomoc w wyborze autka do ~4000

27 Maj 2012, 01:54

Witam,tak jak w temacie chciałem się poradzić was jakie autko w tej cenie byście polecali?

Zastanawiałem się nad:
Volkswagen polo III ta starsza wejsia
honda civic V vs VI
opel astra I

Z góry dziękuję za odpowiedzi,Pozdrawiam
UNK
Nowicjusz

Prawo jazdy: 27 04 2011

27 Maj 2012, 06:39

Polo III nie w tych pieniądzach,Civic VI tak samo.
Osobiście jestem za Astrą,prędzej ją znajdziesz w dobrym stanie niż Civica V.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

27 Maj 2012, 10:06

ogolnie w tej kasie szukaj czy to astry czy civica V ale w jak najlepszym stanie bo to juz beda samochody pelnoletnie
bioly21
Zaawansowany

Miejscowość: malopolska
Prawo jazdy: 17 08 2002
Auto: Alfa159 , Civic VII

27 Maj 2012, 11:48

Mam możliwosc kupna civic VI za 4 tys w ladnym stanie,co o tym aucie myslicie?
UNK
Nowicjusz

27 Maj 2012, 13:31

Pan Barol wcześniej już odradzał VI za takie pieniądze. Albo trafił Pan na wyjątkową okazję, albo, co bardziej prawdopodobne, samochód tylko z wierzchu może się dobrze prezentować, a pod maską może być tragedia.
mitolotto
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 2011

27 Maj 2012, 15:18

Honda o której rozmawiamy jest używana wyącznie na dojazdy do pracy,autko sprzedaje znajomy mojego ojca z pracy,stan jest idealny wszystkie naprawy na bieżąco,jest to silnik 1.4is 90km.
Słyszałem,że ten motor 1.4 jest bardzo dobry..?
I tak przy okazji,wiecie może jaki jest koszto obniżenia zaweiszenia?

Pozdrawiam
UNK
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

27 Maj 2012, 16:04

Wszystkie silniki w hondach byly dobre. przynajmniej z tego co ja slyszalem ;)
Jesli to jakis dobry znajomy ktory nie wcisnie Ci polakierowanego szrota to smialo mozna brac;)

te 1.4 moze nie sa flagowymi motorami, ale i tak daja rade, fajnie sie kreca i przy tym malo pala;) sam nie mialem ale znam ludzi co sobie chwala wlasnie te hondki z tymi silnikami.

a co do zawieszenia to nie wiem czy jest potrzeba grzebania w nim. Te auta na seryjnym zawieszeniu bardzo fajnie sie prowadza. ale jak sie przejedziesz to sam uznasz czy Ci wystarcza;)
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

27 Maj 2012, 16:21

Dziekuje za tak okazałą wypowiedz,o zawieszenie pytam z tego względu iż w tej hondzie jest podwyższone :) sam zobacz: [link wygasł]
UNK
Nowicjusz

27 Maj 2012, 16:30

wyglada ladnie bardzo ;) tylko faktycznie troche za wysoka... ale zawsze mozna pojezdzic troche i zmienic je jak sie wytlucze. Ciekawe jak sie prowadzi na takich szczudlach...
No ale za 4 tysiace to o ile to zawieszenie jest sprawne i nic tam sie nie dzieje niepokojacego to mysle ze to jest bardzo dobra opcja. Przynajmniej nie bedziesz sie bal ze polamiesz zderzak parkujac na parkingu;)

wg. mnie samochod godny zainteresowania.
Bo samochód to kumpel, im dłużej go znasz tym bardziej go cenisz.
Bloob
Początkujący

Miejscowość: Polska
Auto: Honda Civic VI 5d
Silnik: 1.4 90KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1996

27 Maj 2012, 16:45

Jesteś pewny co do stanu tego Civica?Jeśli tak to warto sie zastanowić.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

30 Maj 2012, 22:02

Byłem zobaczyć te honde,vizualnie jest bez zarzutu.Po wymianie rozrządu,tylko że ma 205tys przebiegu,wdłwas to dużo ? kiedy trzeba robic remont silnikow w tych autach ?

Pozdrawiam
UNK
Nowicjusz

30 Maj 2012, 22:49

Zadajesz troche dziwne pytania.
Samochod eksploatowany na bierząco z dobrymi olejami, jezdzony spokojną jazdą moze jezdzic i milion. Z biegiem czasu kiedys zrobi sie z niego szrot :P

Jesli ufasz znajomemu to trafiles na dobra okazje. Zawsze lepsze to niz kupno tanszego z drugiego konca Polski w ciemno.

Jesli chodzi o podwyzszenie zawieszenia w Kangoo - robi sie to u mechanika - za jaka kwotę, wiece? Mam podobny problem... Kupilem zawieszenie i okazalo sie odrobinę za nisko i slychac stukanie jakby drzwi były niedomknięte.
pepepe
Początkujący

Auto: Seat Cordoba
Silnik: 1.9 TDi 110km Sport

31 Maj 2012, 04:05

Zależy w jakim stanie jest silnik,czasami trzeba robić remont już po 200tys.km a czasami spokojnie przejeżdzi nawet i 500tys.km.
Barol
Awatar użytkownika

31 Maj 2012, 08:29

Może inaczej zapytam,na co powinienem zwrocic uwage jak bd ogladal silnik i podwozie?
UNK
Nowicjusz