Pomoc w wyborze samochodu A6(C6) VW(B6) BMW(E60) Mondeo(Mk4)

04 Lip 2013, 11:53

Na wstępie Witam wszystkich forumowiczów, jestem tutaj nowy i tak się składa że potrzebuję waszej pomocy.
No wiec po krótce opowiem jak się sprawy mają... jestem stosunkowo młody mam 21 lat na auto zamierzam wziąć kredy wiec nie chce wtopić tych pieniędzy które będę przez jakiś czas spłacał dlatego proszę o fachową poradę.

Zastanawiam się nad zakupem jednego z czterech aut które wymieniłem w temacie cena jaka wchodzi w grę to 40-45tys obecnie od 2 lat jeżdżę oplem tigra. (wiem wiem damskie auto :D) czas na coś lepszego a boję się ze po przesiadce w jakiekolwiek z tego przedziału cenowego zauroczę się i kupie bubel. Czego wymagam od auta ? myślę ze tego co każdy wygody to na pewno mam już dość ciśnięcia się w tym sportowym autku wiec kombi tez wchodzi w grę, w miarę taniej eksploatacji i ładnego wyglądu wizualnego. Wiem wiem wszystkiego mieć nie można ale na pewno nie chce 'surowego' modelu szczególnie jeśli chodzi o środek chciał bym zęby w środku auto na wyposażeniu posiadało skórę bądź pól skórę, nawigacja i klimatronic...fascynuje mnie tez webasto (i o to tez chciał bym Was zapytać) tzn. czy ktoś posiada ? jak szybko auto się 'rozmraża' po uruchomieniu ;) ile takie jednorazowe uruchomienie do czasu ogrzania pochłania paliwa. Jeśli chodzi o jednostkę napędowa to nie potrzebuje auta na wyścigi ma po prostu nie być mułem rozważam albo zagazowaną benzynę albo diesla 2.0 spokojnie starczy choć jeśli polecicie np. 3.0 (bo np. są to wiele lepsze silniki według was a spalanie delikatnie większe i da się zaoszczędzić na kosztach eksploatacji ) to oczywiście niczego nie wykluczam. Z góry dziękuje i czekam na wsze opinie

P.S auta w temacie są poukładane stopniowo od tego które najbardziej mnie interesuje do tego na którego zwracam najmniejszą uwagę ;)
Mardus
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 12 1991
Auto: Opel Tigra -_-
Silnik: 1.4 Ecotec
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

04 Lip 2013, 19:07

BMW E60, tylko w wersji 530d.
Geniodekt
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 299
Przebieg/rok: 23tys. km
Auto: Impreza/Volvo S80
Silnik: 2.0 160/2.9 202
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2006

05 Lip 2013, 00:08

Jeszcze jakieś propozycje, porady ?
Mardus
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 12 1991
Auto: Opel Tigra -_-
Silnik: 1.4 Ecotec
Paliwo: Benzyna
Typ: Sport/Coupe
Rok produkcji: 1998
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dziewczyny na skutery - zakup jednośladu
    Skuter to idealny środek transportu dla tych, którzy chcą ominąć korki i nie korzystają z komunikacji miejskiej. Po niedawnej nowelizacji ustawy o kierujących pojazdami, popularność małych motocykli gwałtownie wzrosła. ...
    Stylowy kabriolet
    Nazwa kabriolet pochodzi z języka francuskiego i podobnie jak w przypadku coupé, pierwotnie odnosiła się do wozów ciągniętych przez konie. Kabrioletem nazywano jednoosiowy lekki powóz z opuszczanym dachem. ...