Pomoc w wyborze Vana 7-os

29 Lip 2016, 18:48

Witam, Potrzebuje pomocy w wyborze odpowiedniego auta dla mnie. Mam już kilka typów przejrzałem wiele for i naczytałem się wiele rzeczy, na każdym forum każdy polecał auto z pod marki forum więc wole zimne oko kogoś z zewnątrz.

Auto będzie głównie na trase ok 5tys km 2x w miesiącu.a więc oczekuje aby było wygodne dla 5 osób czasem może się zdarzyć że będzie jechało 7 osób.
oraz auto będzie często jechało z przyczepką ok 500-600kg. w miarę oszczędne.
Auto będzie docelowo "Anglikiem " a budżet to 2tys funtów
Moje typy:
Renault Grand Espace 2.2 DCI 2003-2006r
Peugeot 807 2.0 lub 2.2 HDI 2003-2006r
Citroen C8 2.0-2.2 HDI
VW Sharan 1.9 TDI 2001-2005r

mile widziane inne propozycje
aoc
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 04 2005
Auto: Laguna 2
Silnik: 1.8 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Lip 2016, 19:41

Na Espace szykuj sobie jakis kontakt do laweciarza. Odpusc znam wiele osób co miało przeboje z tym autem. W dieslach od panewek po elektrykę...
Lepszy bedzie 2.0HDI cytryna albo pug.
VAG z 1.9TDI jak juz to ten 110KM jest najtrwalszy.

Alternatywnie Toyota Previa.
A osobiście proponuje poszukac czegos z benzyną i założyc dobry lpg. Znacznie taniej wyjdzie.
Opłaca się poszukać Hondy Odyssey to wyjątkowo komfortowe i pojemne auto o znikomej awaryjności.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

29 Lip 2016, 21:03

Auta z LPG odpadają, bardzo mało stacji w UK z gazem a zjeżdżać z trasy i szukać stacji paliw odpada. Co do awaryjności Renault psuje się jak każde inne auto, mam renault i nie mam do tych aut jakiś uprzedzeń. chodzi mi głównie o wygodę auta. Co do serwisowania auta to myślę standardowe filtry, oleje wymieniać co 12-14tys km. Auto ma zarabiać w późniejszym czasie w planie będe miał zakup nowego ewentualnie 1-3 letniego.
aoc
Obserwowany

Prawo jazdy: 12 04 2005
Auto: Laguna 2
Silnik: 1.8 16v
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003

29 Lip 2016, 21:28

To kup Espace w dieslu i napisz za jakis czas jak było. Vany są na ogół komfortowe i co bys nie wziął to ten segment bedzie OK. Trzeba tylko wykluczyć te wyjątkowo ryzykowne, chyba ze masz cierpliwość i zaufanie do marki.
noisy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 21
Miejscowość: Tomaszow
Prawo jazdy: 27 02 2003
Auto: Superb
Silnik: 1.8T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus GX 460 - bezpieczny i bardziej terenowy
    To już koniec plotek. Lexus zaprezentował właśnie odświeżony model GX 460. Zmiany nie są rewolucyjne, ale wyraźnie widoczne - samochód otrzymał nową stylistykę przodu, systemy bezpieczeństwa czynnego Lexus Safety System ...
    Jak Toyota nauczyła świat wydajnej produkcji
    Toyota stała się pierwszym producentem na świecie, którego roczna produkcja przekroczyła 10 milionów aut. Toyota Corolla – samochód, który zmotoryzował japońską klasę średnią – jest ...