Pomoc w wycenie auta

11 Mar 2016, 21:58

Z góry przepraszam jeśli pomyliłem działy, jednak zawsze przeglądam ten i jest mi najbardziej znany. Jeśli to problem to proszę o przeniesienie.

Zamierzam zmienić auto. W lipcu nabyłem hondę civic viii co okazało się kompletnym nie wypałem. Auto bezawaryjne z pl salonu, jednak nie dla mnie. Będe szukał czegoś innego jednak najpierw chciałbym się zorientować ile realnie wg. was mogę wołać za tą honde ?

Pochodzenie PL
Bezwypadek 100%, sprawdzana czujnikiem
2007 rok
106 tys. przebiegu
Wersja sport ( grzane fotele, skórzana kierownica, sportowe nakładki, czuniki tylnie )
Silnik 1,8 VTEC
Alufelgi orginały 17 na lato, koła zimowe kupione na ten sezon nowe stalówki + opony continental
Ostatni przegląd w ASO przy 96 tys.
Drugi właściciel

Z wad to dwie kilkucentymetrowe rysy na szerokość pół cenytmetra. Były już przy zakupie a ja nie chciałem malować żeby nie było że zderzak robiony.
kazam099
Nowicjusz

Prawo jazdy: 09 07 2012
Auto: Honda Civic VIII
Silnik: 1.8 Vtec 140 km
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

11 Mar 2016, 22:07

Wystaw za 31,5 tys. zł do negocjacji, spokojnie powinien pójść za 31 tys. zł. Mało jest takich egzemplarzy na rynku. Zakładam, że nie ma nic w niej aktualnie do zrobienia?
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

11 Mar 2016, 22:11

Na dzień dzisiejszy nic. Oleje i te pierdoły po 120 tys by się zdało zrobić. Szkoda tylko że ceny na otomoto są mega zajechane niestety i może mi być ciężko za tą kase.
kazam099
Nowicjusz

11 Mar 2016, 22:17

Wiadomo, że przeglądając ogłoszenia można wyhaczyć HC VIII nawet za 20 tys. zł, ale sam wiesz, że to polepione trupy. Wśród kupujących znajdą się tacy, którym wydawało się kiedyś, że można takie auto znaleźć tanio i w dobrym stanie, ale po przejrzeniu kilku zdechlaków zwiększyli budżet i chętnie obejrzą Twoje auto :wink: Trochę cierpliwości i się sprzeda w dobrej cenie :ok:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

11 Mar 2016, 22:43

Daj cynk w dziale "Sprzedał auto" najlepiej z jakimiś fotami auta, kontaktem (najlepiej telefonicznym) do Ciebie, a gdy ktoś będzie szukać na forum auta za ~30k to po prostu będziemy wrzucać ten link jako pewne forumowe auto :wink: z naszymi argumentami sprzedasz auto dość szybko :mrgreen:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

11 Mar 2016, 23:04

Dzięki wielkie, wezmę się za to za tydzień lub dwa jak tylko zmienię koła na alufelgi by auto się prezentowało. Super Panowie, myślę że będzie dobrze.
kazam099
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Roadmap E - samochody elektryczne od Volkswagena
    "Roadmap E" koncern Volkswagen rozpoczyna największą w światowym przemyśle samochodowym ofensywę w dziedzinie samochodów elektrycznych. Najpóźniej do 2030 roku Volkswagen dokona elektryfikacji całej oferty swoich ...

12 Mar 2016, 00:14

Jeżeli masz rzeczywiście takie auto jak piszesz możemy pomóc w jego sprzedaży - mielibyśmy nawet klienta na taki samochód - oczywiście najpierw przeszłoby nasz przegląd. Napisz więcej szczegółów na PW.
Przeglądy aut przed zakupem, cała Polska - Oficjalny partner forumsamochodowe.pl
motozakup
Autoexpert
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 51
Miejscowość: Cała Polska
Auto: Nie mam