Pomoc w zakupie auta (do 6-7 tys.) woj. lubelskie

28 Lip 2016, 20:17

Witam serdecznie. Przeglądam tematy na forum od miesiąca i zdaję sobie sprawę, że robię kolejny podobny. Wiem jednak, że jest tutaj sporo pomocnych ludzi, którzy znają temat i chciałbym porady w zakupie samochodu.

Samochodem będę robić jakieś 15 km dziennie, kilka razy w roku po 500km.
Cenię sobie komfort i dynamikę, przez ostatnie 2 lata jeździłem audi a4 1.8 125km i byłem zadowolony.
Celuję zatem w 4-5 drzwiowe auta, zaopatrzone w LPG.

Póki co najbardziej podobają mi się Opel Vectra B i Opel Astra G.
Budżet jaki mam to 7000 zł ale dojdą jeszcze opłaty więc szukam auta do 6-6.5 tys.

Co powiecie o tym Oplu?

[link do oferty na Olx wygasł]

Całkiem fajnie się prezentuje, przebieg raczej nie jest autentyczny i mam wrażenie jakby maska odstawała.
stee1
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5

28 Lip 2016, 23:45

Ładna ta Vectra i dość świeży gaz,ja bym obejrzał mimo że to handlarz.

Zerknij na te oferty;
[link do oferty na Olx wygasł] - tylne lewe nadkole do poprawki więc trzeba negocjować cenę.
[link do oferty na Olx wygasł] - dość ciekawa oferta,auto długo w jednych rękach (tablice jeszcze z flagą) i raczej autentyczny przebieg.
[link do oferty na Olx wygasł] - przegląd i OC na prawie rok czasu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Lip 2016, 17:10

A co myślicie o tych dwóch autach?

1. [link do oferty na Olx wygasł]
2. [link do oferty na Olx wygasł]

W szczególności Astra mi się podoba, chociaż silnik myty, ale patrząc na zdjęcia to została w całości wypucowana po prostu.
stee1
Obserwowany

Auto: Audi A4 B5
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota RAV4 Hybrid zdobywa 5 gwiazdek w ADAC Ecotest
    Toyota RAV4 Hybrid udowodniła, że SUV może być ekonomicznym autem, zdobywając w tegorocznym teście ADAC Ecotest 5 gwiazdek i 78 na 100 punktów za niskie zużycie paliwa i niewielką emisję CO2 oraz szkodliwych substancji. ...
    Jak bezpiecznie przewozić psy?
    Wyjeżdżając, właściciele psów bardzo chętnie zabierają ze sobą swoje czworonogi, jednak nie zawsze zapewniają im bezpieczną podróż. Tymczasem źle przewożony pies stanowi zagrożenie nie tylko dla siebie, ale ...