Pomoc w zrozumieniu raportu VIN dla początkującego

15 Lip 2021, 23:28

Cześć. Właśnie otrzymałem raport z VINa od firmy Bimmer Check. Jest to mój pierwszy zakup tego typu usługi. Chciałem zapytać o pomoc w zrozumieniu dwóch rzeczy, mianowicie:
"wizyta serwisowa bez opisu, odczyt z kluczyka" - zapis który pojawią się bardzo często. Czy to po prostu wizyta u mechanika, ktorej skutki nie zostały zapisane, ale może w jakiś sposób odczytać je z kluczyka? Jeżeli tak to jak można to zrobić?

"Brak akcji serwisowych aktywnych dla danego pojazdu" - co z kolei oznacza ten skrót?

Będę wdzięczny za pomoc. Dodam, że samochód to bmw f11 520d.
Easydriver
Początkujący

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Warszawa / Złotoryja
Prawo jazdy: 22 05 2016
Auto: Ford Maverick, poluję na BMW
Silnik: 2.3 i 150 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: SUV
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2005

06 Gru 2021, 11:01

Easydriver napisał(a):"wizyta serwisowa bez opisu, odczyt z kluczyka"
Nie ma tu żadnych innych informacji jak np. przebieg?

Easydriver napisał(a):"Brak akcji serwisowych aktywnych dla danego pojazdu" - co z kolei oznacza ten skrót?
Czasem samochody mają wykryte problemy które powstały podczas produkcji auta. Jeżeli usterka zostanie wykryta w późniejszym czasie to pojawia się akcja serwisowa podczas której jedziesz do serwisu i wymieniają ci daną część na własny koszt.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Paliwo można produkować nawet z wody morskiej
    Naukowcy z Uniwersytetu Stanforda opracowali nowatorską metodę produkcji wodoru z wody morskiej z użyciem energii elektrycznej. Rozpowszechnione dziś elektrolizery wymagają stosowania czystej wody, gdyż woda morska powoduje ...