PomocJakie auto do 15tys ?

03 Paź 2009, 11:49

Witam koledzy chce zmienic samochod i teraz jest dylemat na jaki 15 -18 tys wiem ze to nie jest duza kwota ale moze sie cos znajdzie Szukam wiadomo najmniej awaryjnego z małym spalaniem najlepiej diesla dziennie 60km z dobra blacha chodzi mi o ocynk poniewaz duzo samochod stoi pod chmurka a nie lubie jak korozja gdzies wychodzi myslałem nad audi poniewaz z tego co wszyscy pisza maja najlepsza blache moze jakiegos japonczyka almere avensis honde civic podoba mi sie tez peugeot 406 ale opinie i rady kieruje do was wiec czekam na odpowiedz Pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez vorester, 03 Paź 2009, 12:14, edytowano w sumie 1 raz
vorester
Początkujący

03 Paź 2009, 12:18

Kolego powiem Ci tak polecam Ci te dwa autka;

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

03 Paź 2009, 13:42

Daj spokój z tym megan za te pieniadze jak kolega chce kupić znajdzie coś mlodszego zresztą podałeś za niecałe 12tys.Co do golfa to w dieslu szuka więc cieżko bedzie znaleźć w tych pieniadzach chyba że z poczatku produkcji.Jeżeli nie chcesz żeby ci rdzewiało to od razu odrzuc almerę i honde.Poszukał bym peugeota 406 hdi 90 koni jest bez dmumasy i filtra fap.Znajdziesz 2000-2001r no i blachy ma równie dobre jak audi.Możesz pomyśleć o astrze II też mają dobre zabezpiecznie antykorozyjne obustronne.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

03 Paź 2009, 14:06

własnie dzieki kolego za peugeota to szukac z 90 koni słyszałem cos z tymi kołami dwumasowymi to przy 110 nie ma tego?
vorester
Początkujący

03 Paź 2009, 21:12

no właśnie w 90 konnej wersji nie ma koła dwumasowego w mocniejszych już jest.Ale ne uważaj tego za jakiś wielki minus bo w każdym nowszym dieslu i benzynie jest teraz dwumasa i tak samo mniej wiecej sie psuje nie zależnie od marki.To jest sprzegło tylko nie takie jak w starych autach.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

04 Paź 2009, 10:44

mozna napisac ze nie ma samochodu bezawaryjnego to wiadomo jak nie blachy to silniki padaja jak nie silniki to zawieszenie nie nasze drogi kazdy ma swoja opinie i chwali swoje a ja czekam dalej na wasze propozycje
vorester
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Uwaga rower
    Kiedy sezon rowerowy w pełni, warto wiedzieć parę rzeczy. Tym bardziej, że niektóre przepisy pozwalają rowerzystom na zbyt wiele, co naraża samego rowerzystę na niebezpieczeństwo. Ale to jest właśnie Polska - ci, którzy ...
    Lexus UX - hybrydowy crossover
    Jak podaje najważniejszy norweski dziennik biznesowy Dagens Næringsliv cytując szefa Lexus Norway, seryjna wersja nowego subkompaktowego crossovera Lexus UX zadebiutuje już wkrótce na salonie samochodowym w Genewie. ...