01 Paź 2009, 10:22
Miałem dokładnie ten sam problem:)) Przez 2 miesiące szukałem Audi A4 albo VW Passata. Po obejrzeniu mnóstwa ogłoszeń i samochodów zdecydowałem się na Passata. Biorąc pod uwagę roczniki z tematu możesz mieć problem z zakupem dobrego Audi w tej samej cenie co Passata. Jest jakieś 10 tysięcy różnicy, jeśli to ma być dobre Audi, a nie przeszczep.
Mając do wyboru Passata z 2006 roku z przebiegiem 78 000 i napędem na 4 koła, na dodatek u dealera VW, kupiony w kraju, bezwypadkowy (rzeczywiście, sprawdzony na serwisie itp....), a Audi niewiadomego pochodzenia z przebiegiem 130 000, starsze o rok, długo się nie zastanawiałem.
Fakt, że bardziej reflektowałem na Audi ale ostatecznie triumfował zdrowy rozsądek.
Za:
Większy od A4,
Niższa cena o jakieś 10-15 tysięcy, przy tym samym roczniku i stanie jeszcze większa różnica,
Tańszy serwis
Autem jeżdżę już 3 miesiące i naprawdę jest miodzio:)) Żadne ukryte wady się nie pojawiły. Kupno samochodu u dealera zmniejsza ryzyko "wajchy". Naprawdę igła.
Mocno się zastanów czy warto kupić starsze Audi z większym przebiegiem, czy młodszego Passata z mniejszym przebiegiem.
Nowych Passatów sprzedaje się w Polsce dużo więcej niż A4 i na rynku też jest więcej krajowych używek (bez przejść) od normalnych ludzi. Spokojny sen jest bezcenny:)