Pomocy...akumulator padl nie moge drzwi otworzyc ....

04 Sty 2010, 15:55

a wiec mam dosc nietypowy problem...Posiadam bmw 318i Limo.... Padl mi akumulator i mam problem z otworzeniem drzwi...zamek jest elektryczny a kluczykiem sie nie da otworzyc ... ma ktos propozycje bo szlak mnie zaraz trafi .....
debesciaczek25
Nowicjusz

Miejscowość: norwegia
  • 04 Sty 2010, 16:59

Debeściaczku, musisz położyć się tak, by głowę wsunąć pod auto od strony chłodnicy,najlepiej posłuż się latarką,musisz tak wsunąć rękę by wyczuć punkt w którym linka do otwierania klapy silnika łączy się z cięgnem luzującym i to cięgno musisz pociągnąć w lewą stronę.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

04 Sty 2010, 17:43

PhantomASA1 napisał(a):Debeściaczku, musisz położyć się tak, by głowę wsunąć pod auto od strony chłodnicy,najlepiej posłuż się latarką,musisz tak wsunąć rękę by wyczuć punkt w którym linka do otwierania klapy silnika łączy się z cięgnem luzującym i to cięgno musisz pociągnąć w lewą stronę.

Dzieki wielkie o tym to nie pomyslalem ale wieszzzz , bedzie problem bo moje auto jest zajebiscie obnizone... jakos sobie poradze i dam ci znac co z tego wyszlo.. raz jeszcze dzieki za pomysl....
    debesciaczek25
    Nowicjusz

Miejscowość: norwegia

04 Sty 2010, 17:50

To musisz podnieść przód auta albo poczekać aż wyszczuplejesz :mrgreen: Zabezpiecz sobie porządnie auto stojakami, by na ciebie nie spadło kilka kilogramów :!:
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

04 Sty 2010, 21:13

Otworz bagaznik kluczykiem i podaj plus np do lampki i minus na masę.Pamietaj brazowe przewody to masa-minus.
    andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Oto najpopularniejsze samochody na świecie
      Najnowsze dane portalu analitycznego focus2move.com potwierdzają, że Toyota Corolla nadal zajmuje niezagrożone pierwsze miejsce w rankingu globalnej sprzedaży samochodów. Na drugim miejscu znalazł się amerykański pick-up ...