Pomocy co kupic

19 Wrz 2009, 10:40

witam niewiem co kupic jakie auto mam 190 cm wzrostu i małe dziecko 3 letnie wiec auto powinno byc nie za małe napewna dizle a co do marki to myslalem nad octvia albo focusc golf 4 auto tak do 20 tys co radzicie
Ostatnio edytowany przez FRYTA, 23 Paź 2009, 15:35, edytowano w sumie 1 raz
fryta
FRYTA
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

19 Wrz 2009, 22:14

golf 4, będziesz miała spokój :) o ile nie trafisz na złom :D :P
Helly
Początkujący

Miejscowość: Kraków

22 Wrz 2009, 00:26

A właśnie ciężko nie trafić na złom... Octavia to bardzo dobry pomysł. Pomyśl może jeszcze nad Seatem Toledo II. Oba te samochody mają bardzo dobre diesle.
Klakier
Początkujący

Miejscowość: Płock

22 Wrz 2009, 06:26

Polecam Astrę II w kombi.Zgrabnie,solidnie i praktycznie...
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

22 Paź 2009, 18:21

a co powiecie o cytrynie c 5
fryta
FRYTA
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

22 Paź 2009, 18:23

Dla mnie auto tragedia :neutral: Dużo elektryki która się psuje osobiście jak kupiłbym Citroena to takiego starszego bo to były faktycznie dobre auta!
Lepiej kupić już tego Golfa czy Focusa
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Eliminujmy pijków za kierownicą
    Apeluję do wszystkich - nie pozwalajmy komuś, kto wypił alkohol wsiadać za kierownicę - nawet jak jest to nasz najlepszy znajomy, kóry wypił kilka piw na imprezie i postanowił pojechac do domu. Od tego są taryfy. A jak wiemy, ...

22 Paź 2009, 21:23

No i masz, a tak chwalone były auta francuskie :twisted: :lol:
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

23 Paź 2009, 14:07

Daro20VT napisał(a):Dla mnie auto tragedia :neutral: Dużo elektryki która się psuje osobiście jak kupiłbym Citroena to takiego starszego bo to były faktycznie dobre auta!

No dobra- nie mowie ze cytrynki to toyoty z przelomu lat 80-90, ale czy Twoj Fiat bryluje w rankingach niezawodnosci? Wrecz przeciwnie, a mimo wszstyko go lubisz, cenisz itp.

Powtarzasz stereotypowe opinie, a pewnie sam nie miales stycznosci z zadnym nowym(nowszym) citroenem.

Dla mnie Hydroactive to dar niebios i dlatego zamowilem c5 kombi, poki mozna odliczyc vat :razz: Zadne nowe auto nie oferuje tyle komfortu w cenie do 100k pln
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

23 Paź 2009, 15:58

JerzyB333 napisał(a):
Daro20VT napisał(a):Dla mnie auto tragedia :neutral: Dużo elektryki która się psuje osobiście jak kupiłbym Citroena to takiego starszego bo to były faktycznie dobre auta!

No dobra- nie mowie ze cytrynki to toyoty z przelomu lat 80-90, ale czy Twoj Fiat bryluje w rankingach niezawodnosci? Wrecz przeciwnie, a mimo wszstyko go lubisz, cenisz itp.

Powtarzasz stereotypowe opinie, a pewnie sam nie miales stycznosci z zadnym nowym(nowszym) citroenem.

Dla mnie Hydroactive to dar niebios i dlatego zamowilem c5 kombi, poki mozna odliczyc vat :razz: Zadne nowe auto nie oferuje tyle komfortu w cenie do 100k pln

Za 100tyś wolałbym używane Audi :neutral:
A zdania o nowych Citroenach nie zmienie... Są obrzydliwie brzydkie i w dodatku mają psującą się elektryke... Nie wiem jak jest z mechaniką ale nigdy nie kupie nowszego Citroena... Jeździłem kiedyś starszym Berlingo i to był dobry Citroen ale nowe :roll:
W starszym modelu słyszałem że w zime blokują się hamulce, ciągle przepalają się zarówki... W moim Fiacie takie cuda się nie zdażają ani w żadnym innym Coupe... Bo FIAT przy robocie tego modelu włożył najmniej roboty :lol:
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

23 Paź 2009, 17:07

Uważam że golf4 to bardzo dobra propozycja ale jednak to auto trzeba kupować z głową. Trafia się szmelc ale są też zadbane egzemplarze co do cytryny nie pisał bym się na tą markę:). Również octavia to bardzo dobre auto w dieslu w sumie to Vw, octavia jest większa ma więcej miejsca i jest troche bardziej komfortowa jeśli miałbym wybierać to była by to octavia ze względu na więcej miejsca a diesle są bardzo oszczędne Pozdro. :mrgreen:
M PoweR... BMW!!!
M5
Początkujący

Miejscowość: Police

23 Paź 2009, 17:45

Golf jest całkiem niezłym rozwiązaniem, dobre opinie od znajomych słyszałem. Długoterminowo auto się nieźle spisuje, wygodne i przyjemne. No ale oczywiście trzeba też dobrze trafić. Ostatnio troche ciekawość moją wzbudziła carpaka.com serwis ma całkiem niezłe oferty aut używanych lub nowych sprowadzanych z USA z gwarancją Carfaxa. Ceny są bardzo przystępne a auta podobno o naprawde niezłej jakości.
leech
Nowicjusz

Miejscowość: z pieca