Pomocy: Jakie auto kupić?

30 Kwi 2015, 14:18

Drodzy forumowicze.
Mam problem z zakupem auta, ponieważ nie wiem co wybrać.
Podam najpierw jakie auta mnie interesują: przede wszystkim musi być LPG, klimatyzacja, pojemność silnika najlepiej 1.6 101km, poniżej 90km nie chcę schodzić. Chciałbym sedana, ale jeśli przyjdzie wam do głowy jakiś hatchback to koniecznie 5d. Fajnie by było gdyby auto ładnie się prezentowało.
Koszt zakupu: do 5500zł
Myślę nad Audi A4 B5, Volkswagen Passat B5, Opel Vectra B oraz BMW E36.
Jakbyście mogli to prosiłbym na co trzeba zwrócić uwagę przy zakupie tych aut. Najbardziej mnie interesuje właśnie Audi.
Arczi04
Obserwowany

Auto: Nie mam

30 Kwi 2015, 14:53

Jeśli osiągi i stan techniczny nie mają dla Ciebie znaczenia to Audi A4 1.6 za 5500 zł będzie ok. Jeśli jednak lubisz wyprzedzać poszukaj innego auta. To tyczy się też pozostałych wymienionych przez Ciebie modeli. Silniki 1.6 sprawdzają się w autach miejskich/kompaktach, a nie w klasie średniej.
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

30 Kwi 2015, 14:58

Miałem juz Opla Vectre B 1.6 100km i podobał mi się ten silnik. Ja duzych osiagow nie potrzebuje. Wszyscy mowili mi ze 1.6 100km jest za mały do tej budy, ale mi sie dobrze jezdzilo. Osobiscie mysle ze za ta cene mozna trafic audi w dobrym stanie technicznym
Arczi04
Obserwowany

Auto: Nie mam

30 Kwi 2015, 15:03

Jeśli 1.6 w Audi A4 Ci wystarczy to ok, kwestia podejścia do jazdy. Oczywiście da się za tą cenę trafić A4 1.6 w dobrym stanie, ale możesz trochę zmęczyć się szukaniem takiego egzemplarza :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM
Paliwo: Benzyna

30 Kwi 2015, 16:28

Jak 1.6 z VAG-a jest dobre max do Polo. W Golfie sobie nie radzi. Vectra 1.6 to była rakieta w porównaniu z tym. Poza tym spalanie jest tragiczne.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
    Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
    Moto Awards 2021 - najlepszy samochód klasy wyższej
    Plebiscyt Moto Awards odbył się w tym roku już po raz czwarty, a o tym, które z nominowanych aut zdobędą nagrody w poszczególnych kategoriach decydowali czytelnicy w głosowaniu internetowym. W kategorii ...