Pomocy!!!

07 Sty 2010, 23:34

witam serdecznie, mam wielki problem. w listopadzie sprzedalem auto ktore bylo na wlasciciela i wspolwlasciciela (tata,syn), kupil je mlody pan w wieku 20l . wszystko bylo ok, ja zdazylem jeszcze w listopadzie wyrejestrowac auto a on dzis zadzwonil do mnie i powiedzial iz wydzial komunikacji zabral mu dowod rejestracyjny i ma problemy, rzecz polega na tym iz on na swojej umowie dopisal swojego tate i jego umowa nie zgadza sie z moja ktora juz od ponad miesiaca lezy w wydziale... co nalezy teraz zrobic?????? mam sie czegos obawiac?? czy to raczej on ma problemy ??? prosze o odpowiedz... pozdrawiam
mariorox
Nowicjusz

Miejscowość: poznań

07 Sty 2010, 23:40

mariorox napisał(a):on na swojej umowie dopisal swojego tate

Skoro on sobie dopisał to niech się teraz martwi ;)
eaxene
Aktywny

Miejscowość: Toruń

07 Sty 2010, 23:47

tak , nowy wlasciciel dopisal u siebie na umowie swojego tate.... a mnie dzis zadz i powiedzial ze jest "zamieszanie""
mariorox
Nowicjusz

08 Sty 2010, 00:00

następnym razem powiedz mu że to jego problem :mrgreen:
nie powiadomił Cię o takich zmianach, gdyby to zrobił raczej nie było by problemu z dopisaniem współwłaściciela na 2 umowach ;) a tak to ma problem,
w sumie głupio to zrobił, nie jest problem dodać współwłaściciela do zarejestrowanego auta
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

08 Sty 2010, 00:15

w sumie to ja z Poznania a on z Zielonej gory wiec zanim oni mnie wezwia to troche minie, tylko teraz nie wiem jak mam sie zachowac, bo ja auto wyrejestrowalem dwa dni po sprzedazy a on pewnie czekal do 30 dni i zarejestrowal je i zrobily sie nieprzyjemnosci.... wiec nawet gdyby zadzwonil po tyg to ja juz nie dopisalbym jego ojca.... dziekuje za odpowiedzi... pozdrawiam.... polecam inne moje posty :)
mariorox
Nowicjusz

08 Sty 2010, 09:37

Ogólnie to jego problem. Ty zrobiłeś co do Ciebie należało.

Teraz on musi wycofać tą umowę z urzędu i najprościej będzie jak da ten oryginał co miał od Ciebie i do tego nowa umowa np. darowizny gdzie może darować część pojazdu ojcu i w ten sposób legalnie staną się współwłaścicielami.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
Ostatnio edytowany przez DariuszSawicki, 21 Lip 2010, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny
    Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...
    Na wybojach przede wszystkim płynnie
    Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...

08 Sty 2010, 21:55

dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam
mariorox
Nowicjusz

21 Lip 2010, 12:07

Witam
Mam takś sprawę, chcemy sprzedać samochód, który zarejestrowany jest na Teścia a jako współwłaściciel występuje moja Żona. Problem polega na tym, że w dowodzie rejestracyjnym występuje Ona jeszcze z nazwiskiem pańeńskim a w dowodzie osobistym ma już zmienione! Pytanie czy po wpisaniu w umowie kupna -sprzedaży danych z dowodu osobistego kupujący nie będzie miał przez to,(że w dowodzie rejestracyjnym występuje inne nazwisko)problemu z rejestracją samochodu? Jeśli tak to co należy zrobić aby wszystko było dobrze?Dziękuje z góry za pomoc.
Adrian
Adrian
adi231080
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

21 Lip 2010, 14:27

MOZESZ BYĆ PEWNY ZE BEDZIE MIAL PROBLEMY Z REJESTRACJĄ .. :!:
adi231080 napisał(a):Jeśli tak to co należy zrobić aby wszystko było dobrze?

Udać się do WK przed sprzedazą i dokonać uaktualnien w DR...
przeciez to zero problemu ala Was... :sad:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

23 Lip 2010, 07:29

Witam,
wystarczy, że na umowie sprzedaży napiszecie imię nazwisko żony poprzednie nazwisko ...

tu możesz pobrać taką umowę
[link wygasł]

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam