witam serdecznie, mam wielki problem. w listopadzie sprzedalem auto ktore bylo na wlasciciela i wspolwlasciciela (tata,syn), kupil je mlody pan w wieku 20l . wszystko bylo ok, ja zdazylem jeszcze w listopadzie wyrejestrowac auto a on dzis zadzwonil do mnie i powiedzial iz wydzial komunikacji zabral mu dowod rejestracyjny i ma problemy, rzecz polega na tym iz on na swojej umowie dopisal swojego tate i jego umowa nie zgadza sie z moja ktora juz od ponad miesiaca lezy w wydziale... co nalezy teraz zrobic?????? mam sie czegos obawiac?? czy to raczej on ma problemy ??? prosze o odpowiedz... pozdrawiam
następnym razem powiedz mu że to jego problem nie powiadomił Cię o takich zmianach, gdyby to zrobił raczej nie było by problemu z dopisaniem współwłaściciela na 2 umowach a tak to ma problem,
w sumie głupio to zrobił, nie jest problem dodać współwłaściciela do zarejestrowanego auta
w sumie to ja z Poznania a on z Zielonej gory wiec zanim oni mnie wezwia to troche minie, tylko teraz nie wiem jak mam sie zachowac, bo ja auto wyrejestrowalem dwa dni po sprzedazy a on pewnie czekal do 30 dni i zarejestrowal je i zrobily sie nieprzyjemnosci.... wiec nawet gdyby zadzwonil po tyg to ja juz nie dopisalbym jego ojca.... dziekuje za odpowiedzi... pozdrawiam.... polecam inne moje posty
Ogólnie to jego problem. Ty zrobiłeś co do Ciebie należało.
Teraz on musi wycofać tą umowę z urzędu i najprościej będzie jak da ten oryginał co miał od Ciebie i do tego nowa umowa np. darowizny gdzie może darować część pojazdu ojcu i w ten sposób legalnie staną się współwłaścicielami.
pozdrawiam
Dariusz Sawicki
Ostatnio edytowany przez DariuszSawicki, 21 Lip 2010, 21:48, edytowano w sumie 1 raz
pozdrawiam
Dariusz Sawicki
Masz problem z rejestracją samochodu? Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
Volkswagen e-up! w pełni elektryczny samochód seryjny Volkswagen przedstawił swój pierwszy, w pełni elektryczny samochód seryjny: nowego e-up!. To prawie bezgłośne, czteroosobowe auto robi wrażenie zasięgiem 150 kilometrów i doskonałą funkcjonalnością. Nowy ...
Na wybojach przede wszystkim płynnie Jeśli kierowca znajdzie się na jezdni o nawierzchni nierównej, zniszczonej czy po prostu na polnej drodze pełnej wybojów, powinien przede wszystkim zastanowić się, czy do celu może dojechać inną trasą. Gdy nie ...
Witam
Mam takś sprawę, chcemy sprzedać samochód, który zarejestrowany jest na Teścia a jako współwłaściciel występuje moja Żona. Problem polega na tym, że w dowodzie rejestracyjnym występuje Ona jeszcze z nazwiskiem pańeńskim a w dowodzie osobistym ma już zmienione! Pytanie czy po wpisaniu w umowie kupna -sprzedaży danych z dowodu osobistego kupujący nie będzie miał przez to,(że w dowodzie rejestracyjnym występuje inne nazwisko)problemu z rejestracją samochodu? Jeśli tak to co należy zrobić aby wszystko było dobrze?Dziękuje z góry za pomoc.
Adrian
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.