Pomocy

24 Cze 2011, 21:29

Witam
Na wstępie opiszę co się działo i dzieje. A więc:
kupiłem tygryska z 95r 1,4 gaz sekwencja i na dzień dobry nie zabardzo chodził na gazie wiec chciałem sprawdzić co jest grane a tu niespodzianka : :659: moja instalacja gazowa na komputer firmy :OSCAR: do której nikt nie może sie podpiąć w lublin tylko jedna stacja ale do niej trzeba sie zapisywac na dwa tygodnie wczesniej wiec odpóściłem . Potem coraz gorzej palił na paliwie ale to tylko w tedy gdy sie mocno rozgrzał i na wolnych obrotach pracował nierówno, podejrzewam że trzeba przeczyścić krokowca. Sprawdzałem błędy i nic (sprawdzałem metodą spinaczkową) chek też sie nie zapalał . Niedawno sprawdziłem jeszcze raz i wyświetliło mi błąd 45 wiec chciałem skasować i sprawdzić jeszcze raz i odłączyłem akumulator, to znaczy kleme plusową. Po wodłączeniu bez zmian , znowu błąd 45.
Podjechałem do kolegi który jest mechanikiem i sprawdziliśmy że po rozłączeniu sądy lambda samochodzik lepiej chodzi , bo dodam że zaczął się mocno dusić na gazie i na paliwie po odczytaniu błędu i odłączeniu akumulatora. I tak jeden dzień była odłączona. Potem sprawdziłem błędy i pokazało błą 45 , 13 , 22. Samochód znowu zaczął się dusić na gazie .wiec następnego dnia, czyli dziś zakupiłem sondę lambda, nową i założyłem. Objawy się pogorszyły, tzn na początku na paliwie gasł i sie dusił i nie wkręcał się na obroty . Na gazie też . Po przejechaniu kilku kilometrów na paliwie w miarę chodzi ale nie równo a na gazie się dusi i obroty spadają nawet do 400 i mocno falują . Co to może być? Pomocy!!!! bo nie chce wymieniać wszystkiego po koleji
didi112
Obserwowany

Auto: Opel Tigra 1.4 90KM

25 Cze 2011, 22:29

Sprawdz ustawienie rozrządu, podciśnienia i gumę od przepustnicy ( ciężki dostęp i niekiedy dobrze nie osadzona potrafi spaść pod wpływem ciepła. Błędy sondy i TPS'a czyli czujnika położenia przepustnicy, warto ją dobrze przemyć wraz z krokowcem.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
    Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
    Volkswagen Golf R Cabriolet
    Volkswagen zaprezentował najszybszego kabrioleta w historii marki. Golf Cabriolet w wersji R posiada silnik 2.0 TSI o mocy 195 kW/ 265 KM i rozpędza się od 0 do 100 km/h w 6,4 s. Wszystkie modele produkowane z oznaczeniem ...