Silnik nie podtrzymuje obrotów i gaśnie- przyczyna?

25 Cze 2011, 12:05

Witam
Mam problem ze swoją Mazdą 323f, mianowicie dzisiaj rano uruchomiłem silnik bez zarzutów i przejechałem kilka kilometrów, problem pojawił się podczas ponownej próby uruchomienia silnika (na LPG- zwykła instalacja), nagle nastąpił głośny strzał i silnik zgasł, od tego momentu nie podtrzymuje obrotów na jałowym biegu na LPG, na benzynie silnik pracuje ładnie, dodatkowo stracił moc podczas jazdy.
Proszę o porady co mogło być przyczyną takiej usterki. Z góry dzięki.
"Prędkość nie zabija, to nagłe jej wytracenie jest niebezpieczne"
90krzycho90
Nowicjusz

Miejscowość: Lublin

25 Cze 2011, 22:24

Sprawdź czy nie rozerwało gumy do kolektora ssącego, ani żadnych przewodów od podciśnień. Jeżeli masz zamontowaną klapę anty wybuchową, możliwe że klapka się zblokowała.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto części - potrzeba każdego samochodu
    Niezależnie czy korzystasz z samochodu, żeby dojeżdżać do pracy czy aby podróżować po świecie, musisz mieć świadomość, że pewnego dnia, któraś z części samochodu ulegnie awarii. Przyczyną może być wyeksploatowanie ...
    Fotel samochodowy Toyoty z drukarki 3D
    Fotele samochodowe zazwyczaj nie należą do najwygodniejszych, choć bywają chlubne wyjątki. Producenci mają w tej dziedzinie jeszcze wiele do zrobienia. Dzisiejsze fotele samochodowe konstruowane są z wykorzystaniem dość starych ...