Pomocy!

28 Mar 2008, 23:37

Witam wszystkich jako ze jestem nowy wybaczcie mi gdybym umiescił post tam gdzie niepowininem!

Mam mały problem sprzedałem maluszka 2005 wyrejestrowałem go w urzedzie i finito tak myslałem do wczoraj:-) Dostałem telefon ze strazy miejskiej zebym sprzatnął swoje auto z parkingu bo inaczej trafi na parking a potem bedzie skasowane! Do czego dąrzę swoją umowę spaliłem jakies tydzień porzed świętami. Chciałbym autko zatrzymac i tu kieruje do was Panowie i Panie pytanko czy istnieje taka mozliwosc skoro koles nieprzerejestrował Malca na siebie przez 3lata więc umowa traci ważnosć tak mi się wydaje może ktos był w podobnej sytuacji albo wie jak to można załatwic proszę o pomoc Pozdrawiam! :D
lysygood1
Nowicjusz

29 Mar 2008, 17:05

Jeżeli samochód sprzedałeś,to nie jest on twoją własnością.Nawet,jeżeli nowy nabywca go nie przerejestrował.Tak więc nie możesz go zatrzymać.Jedynie,możesz go odkupić spowrotem.Nie ma tu znaczenia,czy nowy właściciel go przerejestrował,czy nie.To już jego problem.
Co do Straży Miejskiej - nie ważne jest,że umowę kupna-sprzedaży spaliłeś(aczkolwiek jest to bezmyślność z twojej strony,o czym się właśnie przekonałeś).W WK samochód wyrejestrowałeś,czyli albo go zezłomowałeś,albo go sprzedałeś.Nie ma innej możliwości wyrejestrowania samochodu.Tak więc w WK nie możesz być jego właścicielem.Niezrozumiałe jest więc,dlaczego Straż Miejska do ciebie uderzyła.Jak dla mnie,mają burdel w WK.Możesz zadzwonić do Straży Miejskiej(ale to już z grzeczności),że nic cię to nie obchodzi,ponieważ samochód sprzedałeś,wyrejestrowałeś i nie jest on twoją własnością.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

01 Kwi 2008, 08:52

... A Panienka z Okienka w WK musiała mieć jakąś "podkładkę" na wyrejestrowanie i na 100% skserowała sobie Twoją umowę K-S... Więc możesz się udać do W-K i poprosić o kopię kopii znajdującej się w aktach WK i z tym walcować do SM... A tam to już sobie ulżyć możesz :mrgreen: (byle rozsądnie, żeby Cię do Sądu nie podali za obrazę majestatu władzy :mrgreen: ). Aczkolwiek SM otrzymuje dane z CEPiK lub od Policji, gdyż sami nie mają własnej ewidencji... Tak, czy siak - ktoś ma niezłe burdello w papierkach... :evil: a my na tym cierpimy...
Pozdr
fourup
Nie udzielam porad na PW - tylko forum ogólne!
fourup
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Kraków, Słomniki
Prawo jazdy: 08 01 1999
Auto: Mercedes S124 250D
Silnik: OM602
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1990