Pomocy w wyborze auta. Opinie potrzebne

21 Paź 2011, 10:16

Witajcie:)

Sprzedałem własnie swoje 3cie autko w dieslu i poszukuje czegoś nowszego w benzynie gdyz rozważe montaz LPG. Nie spieszy mi się z zakupem obecnie.

Moje wymagania to autko po 2002r., z silnikiem benzynowym, ktory bedzie wystarczajacy do danego pojazdu aby nie zamulać oraz najwazniejsze to koszty eksploatacji> czyli najtansze czesci w ktorym pojezdzie oraz typowe usterki rowniez ich ceny. Chciałbym aby to nie rdzewiało jak moje mondeo :mrgreen:
8)
Budżet do 13tysPLN oraz moje propozycje:
Renault Clio 1.2 16v lub 1.4 16v
Peugot 206 1.4
Opel Corsa C 1.2 16v bo 1.4 bardzo trudno znalezc
Seat Ibiza 3(prod. od 2002r.) 1.4 16V 80 lub 100Konny
Ford Fiesta MK6 1.4 80KM a najchetniej 1.6(niestety malo ich)
:D
Inne propozycje nie wchodzą w gre ze wzg. wizualnych: :idea: Wszelkie sensowne opinie mile widziane bo wybór jest bardzo ciężki i każdy pojazd ma jakieś usterki typowe dla marki niestety.

Pozdrawiam :mrgreen:
hardkor
Nowicjusz

Auto: Mondeo mk1

25 Paź 2011, 09:25

up! cisza w eterze, prosze o podpowiedzi 8)
hardkor
Nowicjusz

25 Paź 2011, 10:23

No cisza,bo aut które podałeś zalety i wady są powszechnie znane.Ceny eksploatacji też.
Wybierzesz to co znajdziesz w rozsądnej cenie ,a przede wszystkim w rozsądnym stanie. No i oczywiście taki model w którym najlepiej Ty się poczujesz za kierownicą.
Nie za bardzo jakgdyby wiemy,w czym mielibyśmy Tobie doradzać?
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Paź 2011, 09:52

Zalezaloby mi na tym, ktore z aut bedzie najwieksze w srodku gdyz jestem wysoki oraz by nie zrujnowalo budzetu:)
np. obawiam sie Forda aby nie rdzewiala podloga i jakies elementy nosne.

Mialem okazje testowac wlasnie fieste oraz clio(wydawalo mi sie byc mniejsze w srodku)?
hardkor
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Samochodem elektrycznym dookoła świata - Izabella Miko
    Izabella Miko przyleciała do Polski prosto z USA by opowiedzieć o tym, po co jeździła na stację paliw... elektrycznym Mitsubishi i-MIEV. Zdradzi też, jak wyglądałaby jej podróż dookoła Ziemi za kierownicą auta na prąd. ...
    Latem należy dbać o akumulator tak samo, jak zimą
    Akumulator najczęściej odmawia posłuszeństwa zimą. Okazuje się, że nie z powodu niskich temperatur, lecz głównie z powodu zaniedbań w okresie letnim. Nieprzygotowany do zimy akumulator przestaje działać już przy pierwszych ...