No własnie w tym sęk
![Szczęśliwy :D]()
wiem ze odzywa sie we mnie takie typowe polskie myslenie, zeby auto bylo bezawaryjne tanie szybkie i ładne
Miałem w swoim zyciu pare aut, były to kombi sedany coupe, szybkie wolne diesle lpg pb i cały czas szukam takiego którego będe miał dłużej niż poł roku
Co do odpowiedzi to jeep chyba nie jest jakaś mega egzotyką, dośc sporo ich jeździ w Polsce.
Co do automatu, to miałem dwa w swoim zyciu i w zime zawsze byl problem jak gdzieś sie zakopałem. Manuala zawsze możesz rozbujać a w automacie 3 chłopów mnie pchało i mercedes z tylnym napedem nie mógł wyjechać
a nie było 50 cm śniegu tylko dół w którym sie zrobiła szklanka.
Automat pewnie lepiej sobie radzi w
4x4 dlatego ewentualnie biorę go pod uwage
aczkolwiek ceny napraw takich skrzyń przerażają. W szczególnosci że to nie będzie ani nowe auto ani z przebiegiem 50 tyś. Wiec prędzej czy później coś trzeba będzie zrobić.
Co do wielkości bagażnika i auta to taka Rav4 i viatara to już są większe auta które miałem, wiec są dla mnie stosunkowo duże
Jedynie chryser 300c w kombii którego miałem bije na głowe jezeli chodzi o bagażnik
Auta które miałem na oku to:
-Jeep
liberty 3.7 podoba mi sie bryła samochodu, taki typowy kanciak. Jednak podobno pali zbyt dużo PB bo nawet 20l z tego co chłopaki mówią na grupie a do najszybszych też nie należy. Wiem wiem ze to nie wyścigówka
- Volvo xc90 xc70 2.5T fajne motory, ładny dzwiek i osiagi, wyglad całkiem spoko ale moim zdaniem rocznik aut plus przebiegi ( większosć 300k km+) nie są warte ceny 40-50 tyś zł. plus słyszałem też ze volvo są droższe w utrzymaniu niż inne auto tego segmenty
-Mitsubishi Pajero III 3.5 V6 GDI wyglad mega mi sie podoba ale czytając opinie użytkowników, dostęp do cześci dość ciężki
-Nissan navara pathfinder, fajne silniki ale mialem znajomego co serwisowal pathfindera. Jak go sprzedał skakał z radości że pozbył sie tego strucla
Już nawet myśle o sprowadzeniu jakiegos rozbitka z ameryki z małym przebiegiem i młodym rocznikiem.
Chyba że doradzisz coś.