Pomóżcie koleżance w sprawie kupna toyoty yaris.

06 Cze 2014, 21:26

Hej chłopaki i dziewczyny
Mam do was taką sprawę koleżanka która jest aktywna na forum pod pseudonimem yariska chce kupić sobie toyotę yaris i podała mi dwa linki o których ocenę proszę was w jej imieniu oto one:
[link do mobile.de wygasł] Ten dla mnie wygląda okey ale chciałbym uslyszeć też wasze opinie na jej temat generalni jest ona do sprowadzenia więc dobrze ją oceńcie jeśli możecie
A tu jest jeszcze jeden link

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] Ta jest niedaleko jej ale mi i jej wydaje się że jest inny odcień koloru lakieru na zderzaku na 1 zdjęciu

Więc proszę was chłopaki o pomoc w jej imieniu no i swoim oczywiście jak możecie to pomóżcie mi i jej jak najszybciej. Będę bardzo wdzięczny za subiektywne i szybkie opinie i ta koleżanka pewnie też, ale ja proszę też abyście pomogli nam oceniając też silnik czy jest dobry do tych aut.
Będę wdzięczny za dobre i szybkie odpowiedzi.
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

06 Cze 2014, 22:57

Pomoże ktoś tej dziewczynie. choć uwagi możecie kierować też do tematu
tego link:
yaris-z-niemiec-vt75409.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Cze 2014, 23:33

Oglądnąłem oba auta. To drugie...to mogę zobaczyć nawet na żywo,bo mieszkam w południowej części aglomeracji Poznania. Czerwone auto wydaje się ok tylko jak jest z bezwypadkowością ,tego nie warto rozstrzygać po fotkach. Przebieg wydaje się wiarygodny. Autko białe ma przewagę nad czerwonym,bo jest do obejrzenia w PL. Moim zdaniem to jednak flotówka,którą użytkownik odkupił przy przebiegu 90 tys z własnej firmy,od tej pory już prywatnie nie serwisował i teraz sprzedaje. Pytanie dlaczego odkupił.? Albo auto było uszanowane we firmie albo...było bardzo tanie. :)
Oba auta wyglądają nieźle. Ciekawe jak jeżdżą..? To jest dopiero wykładnik ich stanu. Yariska to raczej pewna inwestycja (chociaż kupno auta jest w ogóle najgorszą z możliwych inwestycji...) :unsure:
jedyną wadą tych aut była skrzynia w wersji CVT. Takich aut się nie kupuje. Oczywiście silnik 1,3 jest lepszy !!!
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

06 Cze 2014, 23:40

Dzięki za w miarę szybki i konkretny opis sytuacji ale z tego co mi się wydaje to ta biała ma inny kolor zderzaka więc nie wiem czy nie była już bita choć mogło to w sumie być tylko malowane po zarysowaniach powstalych w wyniku np. zarysowania wózkiem sklepowym albo miało poważniejszą przygodę.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

06 Cze 2014, 23:57

Lakierowanie zderzaka nie jest problemem. Wymiana zderzaka też nie jest problemem. Przeszłość wypadkowa ,moim zdaniem raczej wiąże się z naprawami blacharskimi ...blachy! :) Auto bardzo często w ruchu miejskim,jest narażone na takie przypadłości jak pęknięcie zderzaka itp. Jednocześnie warto zauważyć,że wymiana tego zderzaka ,musiała być już "po serwisowaniu". Inaczej zderzak miałby identyczny kolor. Ostatnio w naszej "firmie" był podobny przypadek ze służbówką i nowy zderzak w serwisie był malowany ,bo mimo że lakier byłby fabrycznie ten sam co całego auta,to już byłaby różnica w odcieniu nowego lakieru z 2,5 letnim na reszcie karoserii. :oops: Tak więc to nie serwis lakierował ten zderzak. może jest to kolor fabryczny po prostu ale nowy lakier ma inny odcień.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG

08 Cze 2014, 13:33

Dziękuję Kochani :oops:
yariska
Obserwowany

Auto: Nie mam

08 Cze 2014, 13:47

yariska napisał(a):Dziękuję Kochani

Nie ma za co koleżanko największe podziękowania kieruj do Artura bo on ci najwięcej pomógł ja tylko założyłem nowy temat i dopytałem się o wszystko co cię zaniepokoiło. Wracając do tematu jesteś już zdecydowana na któreś auto z tych dwóch czy jeszcze się wahasz i jak jeszcze czegoś nie jesteś pewna to pytaj śmiało a na pewno ci pomożemy.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 18:58

Ta biała po flocie, uboga wersja, podstawowy silnik.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

08 Cze 2014, 19:00

kon146 napisał(a):Ta biała po flocie, uboga wersja, podstawowy silnik.

Dzięki kon za informacje dotyczące białej ale to nie znaczy że jak po flocie to złom bo może się okazać zadbana kto to wie a co sądzisz o tej z Niemiec
Ostatnio edytowany przez Krzychu, 08 Cze 2014, 19:02, edytowano w sumie 1 raz
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 19:02

Jakoś nie przepadam za oceną aut z Niemiec ale okej.
Moim zdaniem zderzak i maska trochę odstają z jednej strony i kolor wyblakł więc można negocjować cenę.
Koniu
Forumowicz VIP

08 Cze 2014, 19:04

kon146 napisał(a):Moim zdaniem zderzak i maska trochę odstają z jednej strony i kolor wyblakł więc można negocjować cenę.

Dzięki za ocenę takie informacje przy zakupie zawsze się przydadzą ale z której strony odstają bo nie mam aż tak wprawnego oka jak ty i nie mogę tego zauważyć :?:
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

08 Cze 2014, 19:53

Zdjęcie lewego przodu.
Koniu
Forumowicz VIP

08 Cze 2014, 19:58

kon146 napisał(a):Zdjęcie lewego przodu.

Teraz się przyjrzałem tak dokładniej no i faktycznie masz niezłe oko minimalnie ale kolor lakieru się różni i są niewielkie szczelin między maską a zderzakiem. Masz niezłe oko dziękuje za opinię w imieniu koleżanki z forum która na pewno jak przeczyta ten opis będzie zadowolona z tej opini. Dzięki jeszcze raz.
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika