Pomóżcie mi wybrać autko

12 Mar 2008, 23:30

Witam.
Zdecydowałem się na zakup auta, na które jestem w stanie przeznaczyć do 25000zł. Chcę kupić auto z silnikiem diesla. Zastanawiałem się nad kupnem Fiata Stilo 1.9 JTD(które najbardziej podoba mi się z wyglądu, ale wszyscy znają opinię o tej marce), Focusa 1.8 TDCI lub TDDI lub Golfa IV 19 TDI. W tej cenie mogę znaleźć Golfa ale rocznik 99 natomiast Stilo przy odrobinie szczęścia z 2003. Bardzo chętnie usłyszę wasze opinie na temat tych aut, a przede wszystkim ich awaryjności, jestem również otwarty na sugestie innych aut.
Z góry dziękuję za waszą pomoc :D
Kozu
kozu
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

14 Mar 2008, 21:48

Audi A6
NFSU9
Aktywny

Miejscowość: WWA
Auto: 350z
Silnik: 3.5v6 300km

15 Mar 2008, 11:03

Fiata odradzam... Zastanwaiłbym sie nad Focusem i Golfem, ale Focus z silnikiem TDDi bo mniej awaryjny ;]
Norbi89
Nowicjusz

Miejscowość: Bierutów

15 Mar 2008, 11:28

Zastanów się nad Seatem Leonem w silniku TDI (90KM lub 110KM). Kupisz w dobrym stanie Opla Astra II.
Za te pieniądze dostaniesz też dobry egzemplarz Audi A3 (ale tego starszego typu). Do tego wszystkiego Skoda Octavia i Passat B5.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

15 Mar 2008, 11:45

akurat opinią na temat Fiata się nie sugeruj bo Stilo to bardzo udany.Do tego z połączeniu z silnikiem JTD jest naprawde świetną propozycją.Stilo nie zgubiła usterkowość, a wysoka cenna nowego modelu.Bo Fiat zaraz po wprowadzeniu go do produkcji zaproponował bogato wyposażony samochód ale i dość drogi.
michalmanu
Zaawansowany

Miejscowość: Silesia
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Fałszywe poczucie bezpieczeństwa
    Pieszy wchodząc na oznaczone pasami przejście często zyskuje fałszywe poczucie bezpieczeństwa. Jak gdyby fakt, że w tym miejscu ma pierwszeństwo, chronił go przed zagrożeniem. W rzeczywistości na przejściach dla pieszych ...