Pomozcie ocenic te auto

30 Maj 2010, 21:50

Witam,
Szukam jakiegos autka i trafilem na oferte pewnego pana z allegro- audi a4 99rok:
[link do oferty na Allegro wygasł]
co myslicie o tej cenie, przebieg podobno 100 000 km. Jak na moje oko samochod wyglada wporzadku.Zastanawia mnie tylko wpis z ksiazce serwisowej gdzie przebieg chyba sie nie zgadza(niewyrazne zdjecie) i to ze wszystkie samochody tego pana maja jakies niskie przebiegi i ladnie wygladaja.Czekam na jakeis opinie ;)
zią
bladesc
Nowicjusz

30 Maj 2010, 21:56

100tys przebiegu haha dobre sobie,tam jest minimum z 300tys nalatane jak nie lepiej.Odpicowane na sprzedaż że aż miło,coś mi sie progi w nim nie podobają.Odpuść go sobie bo nic ciekawego pewnie nie będzie.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

31 Maj 2010, 06:27

Boże co za ludzie u nas są eh, myśli że jak przekręci licznik z 300tys jak nie więcej na 110tys to ludzie nie pomyślą ? jednak zdarzają się naiwniaki co pomyślą " o ładne auto maly przebieg nie bite to biorę" na takich ludzi tylko czekają Ci "sprzedawcy". Jeśli by miał udokumentowany przebieg z salonu to ci innego :). Jednak w przeciwnym razie odpuść sobie. Widać jak odpicował to autko, ja jestem przeciwnikiem picowania aut przed sprzedażą, jedynie to w środku posprzątać i to wszystko. jedym słowem jak nie ma na przebieg papierów to odpuść sobie ( jeśli papiery tez nie są lewe ;>)
W Polsce jeśli auto jest odpicowane i z malym przebiegiem ( nie wliczając nowszych aut) od razu robi sie podejrzane ;)
vw
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Skoda Octavia RS
Skrzynia biegów: Manualna

31 Maj 2010, 10:29

W aucie jest też książka serwisowa ale w dzisiejszych czasach bardzo łatwo idzie podrobić książke serwisową a ta w tym Audi wydaje sie za bardzo nowa.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

31 Maj 2010, 11:08

swoja droga ten przebieg jest calkiem mozliwy,wychodzi 833km miesiecznie czylim ok 26 km dziennie. Fakt jest to maly przebieg ale nie az tak podejzanie za niski.Biorac pod uwage cene,stan ogolny oraz stan wnetrza i kierownicy moze to nie byc sciema. Ale zgadzam sie ze auto do sesji zdjeciowej zostalo odpicowane na cudo i ze te progi cos jakies dziwne sa. No bo to trzeba na zywca obejzec i wtedy mozna ocenic
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn

31 Maj 2010, 11:13

Nawet lampy wypolerowali :grin:
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota Environmental Challenge 2050
    W 2015 roku, na 2 miesiące przed konferencją klimatyczną w Paryżu, Toyota ogłosiła swój plan Toyota Environmental Challenge 2050. Firma, która jako pierwsza wprowadziła na rynek seryjny samochód hybrydowy, ...

31 Maj 2010, 11:22

jumpero napisał(a):No bo to trzeba na zywca obejzec i wtedy mozna ocenic

W tym cale sedno sprawy.Nikt nie jest "Kaszpirowskim"zeby na podstawie zdjęcia
ocenic stan tech.samochodu.Owszem nie raz na podstawie zdjęcia mozna duzo
wywnioskować kiedy faktycznie to widac:rdza,pęcherze farby itd.
Autko jest totalnie odpicowane pod klienta i sprzedajacy dokładnie wie co robi.Temat
ten widac dobrze zna/widok zew.to juz 50% sukcesu-mogę duzo na ten temat
powiedziec ale nie widzę potrzeby/
jumpero napisał(a):swoja droga ten przebieg jest calkiem mozliwy

Jezeli samochod był serwisowany to zaden problem to sprawdzić w serwisie...
Jak znam zycie ten samochód nie ma 100000 tyś przebiegu-duzo więcej.. :!: :!:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

31 Maj 2010, 20:10

Dzieki za odpowiedzi :) to chyba sobie daruje glebsze ogledziny tego samochodu bo mam troche daleko.
zią
bladesc
Nowicjusz

31 Maj 2010, 20:15

a co sądzicie o tym aucie warto ? [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rumek19.88
Nowicjusz

Miejscowość: wawa

31 Maj 2010, 21:26

Niewiem czy auto nie dostało jeszcze w lewy bok ale pewny nie jestem.
Barol
Awatar użytkownika