Pompa Paliwa VW Passat

27 Lis 2010, 13:03

Mam problem z moim samochodem. Silnik nie chce odpalić. Rozrusznik jest dobry, akumulator też. Kiedy próbuję go odpalić, to po jakimś czasie silnik załapie, ale po 10 minutach gaśnie i już nie chce odpalić! Podejrzewam że to pompa paliwa, ta w zbiorniku paliwa.. Miałem ten problem jakiś miesiąc temu, ale ustąpił i teraz pojawił się od nowa! I mam w tym kierunku kilka pytań! Jaką pompę muszę kupić? Jakie są jej koszty? Gdzie ją kupić?
VW Passat 2003 rok Variant
1.9 TDI 130 KM
Tet
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

27 Lis 2010, 13:51

Silnik na pompowtryskach a więc sprawdź zasilanie. W zbiorniku masz pompkę paliwa która wstępnie podaje na pompę główną. Sprawdź czy do głównej dochodzi paliwo: możesz zdjąć przewód z filtra do pompy i parokrotnie włącz zapłon a pompka powinna przelewać paliwo, jeżeli nie to szukaj usterki w przewodach lub zbiorniku.
Przykładowo chinczyk
[link do oferty na Allegro wygasł]
lub

a jeżeli ta jest ok to głowna
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

28 Lis 2010, 19:51

Sprawdziłem, pompka w zbiorniku działa. Jest możliwość że za to odpowiada któryś z wtrysków?
Tet
Nowicjusz

Miejscowość: Płock

29 Lis 2010, 09:05

Sprawdz wtyczkę wiązki wtryskiwaczy (z tyłu głowicy od strony kierowcu) czy nie pośniedziało , a i należało by sprawdzić kostki na wtryskach bo lubią się w nich obluzować przewody.
wtryski jak najbardziej mogą być zatarte z powody złego jakościowo paliwa i nie będzie odpalał.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pierwszy hybrydowy SUV na świecie
    22 marca 2005 roku debiutowała Toyota Harrier Hybrid, poza Japonią znana jako Lexus RX 400h – pierwszy na świecie seryjnie produkowany SUV z napędem hybrydowym. W ciągu zaledwie kilku dni amerykańscy dealerzy zebrali ...