VW Golf III

28 Lis 2010, 17:15

Witam. Mam VW Golf III 1,6 B+G 94 r. ( instalacja gazowa ma dwa lata ) Zdarza się co prawda nie często, ale się zdarza. Jak silnik jest rozgrzany i w czasie jazdy chcę przełączyć na benzynę ( np. pod górę, żeby nie redukować biegu ) wtedy gaśnie silnik i muszę ponownie przełączyć na gaz i zredukować na niższy bieg, żeby za bardzo nie spowolnić ruchu. Jednak jeżeli stanę na postój na parę minut i silnik trochę ostygnie to jest jakiś czas ok. Jest to dla mnie jakiś problem gdyż kilka razy w roku jeżdżę do Niemiec ( w okolice Frankfurtu ) i boję się, że kiedyś mi zabraknie gazu ( jak wiadomo w Niemczech nie na wszystkich stacjach jest LPG ) i wtedy na autostradzie mogę mieć problem. Jeżeli by ktoś z uczestników forum mógł coś podpowiedzieć w tym temacie to proszę. Pozdrawiam i z góry dziękuję.
Ostatnio edytowany przez akszom1, 28 Lis 2010, 20:23, edytowano w sumie 1 raz
akszom1
akszom1
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie

29 Lis 2010, 08:58

A na samej benzynie auto jeździ bez problemów?
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki

29 Lis 2010, 16:24

arciasty napisał(a):A na samej benzynie auto jeździ bez problemów?

Tak. Jeżeli uruchomię go na benzynie to mogę jeździć cały czas i nie ma problemów. Gaśnie tylko jak jest rozgrzany przy przełączeniu z gazu na benzynę i wtedy jak bym go zgasił i chciał uruchomić na benzynie to nie da rady bo musi trochę ostygnąć. Ale na gazie mogę zapalić.
akszom1
akszom1
Nowicjusz

Miejscowość: zachodniopomorskie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Pakiet tuningowy TRD dla nowego Lexusa CT F SPORT
    Japońska firma TRD, dostawca fabrycznych rozwiązań tuningowych dla Lexusa, przygotowała zestaw akcesoriów do tuningu nowej wersji hybrydowego kompaktowego hatchbacka Lexus CT F SPORT. TRD oferuje elementy zestawu aerodynamicznego ...