Pompka paliwa? Audi A4 B5 benzyna 1.6

18 Lut 2017, 17:18

Witam dzisiaj spotkałem się z taką sytuacją. Mianowicie wróciłem samochodem do domu ( audi a4b5 1.6 1996r benzyna) wyłączyłem zapłon ale pompka paliwowa dalej działała, poczekałem z 30 minut ale nie wyłączyła się. Bezpiecznik sprawny, jedynie wyjmując go pompka przestaje działać. Co mogę zrobić w tej sytuacji?

Dziś rano samochód ani drgnął, chyba padł akumulator, bezpiecznik był wyjęty.
FrostEvil
Początkujący

Prawo jazdy: 07 09 2014
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Golf II

21 Lut 2017, 17:14

Gdzies musi byc zwarcie plusow
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

22 Lut 2017, 14:18

FrostEvil napisał(a):Bezpiecznik sprawny, jedynie wyjmując go pompka przestaje działać. Co mogę zrobić w tej sytuacji?
Może padł przekaźnik od pompy paliwa i zwiera cały czas?

Problemem może być też sterownik pompy paliwa można go podmienić i sprawdzić czy pompka będzie pracowała normalnie. Można też go sprawdzić czy po wyłączeniu silnika dostaje sygnał do załączenie pompki, nie powinien dostawać. Jak tak jest a pompka pracuje to znaczy że problem będzie ze sterownikiem.

FrostEvil napisał(a):Dziś rano samochód ani drgnął, chyba padł akumulator, bezpiecznik był wyjęty.
Gdzieś masz zwarcie i prąd cały czas sobie płynie. Nie musi być bezpośrednio przy pompie paliwa.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

24 Lut 2017, 13:45

Problem był w przekaźniku, wyjąłem i poruszałem troche styki i zaskoczyło na starym przekaźniku chodzi okey. Widać, że jest ciut podpalony więc załatwie nowy. Problem rozwiązany
FrostEvil
Początkujący

Prawo jazdy: 07 09 2014
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Golf II
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nowy Actros a’la Swanski - "Truck & Art"
    Nowy Actros jest znany nie tylko ze swoich osiągów i niskiego spalania, ale również z drapieżnego wyglądu i nowoczesnego designu. Paweł "Swanski" Kozłowski postanowił dodatkowo podkreślić te cechy pojazdu, ozdabiając ...