Pomysł na innowacje - motoryzacja/części samochodowe

25 Paź 2010, 11:55

Witam serdecznie,

Postanowiłem się zwrócić w szczególności do właścicieli aut z pytaniem: czego brakuje Wam w obecnych standardach sklepów z częściami samochodowymi? Noszę się z zamiarem otwarcia takowego sklepu, ale brakuje mi pomysłu na innowacje i szukam źródła inspiracji. Może wpadnie Wam coś do głowy i przyda się w ogólnej konwersacji. Przykładowo, mój znajomy złapał gumę jadąc w góry i wpadł na pomysł otwarcia "pogotowia samochodowego", które będzie dojeżdżać na miejsce wypadku i dokonywać nieskomplikowanych napraw od ręki. Wygrał konkurs przedsiębiorczości fundacji Leszka Czarneckiego i wzbogacił się o 100 tys. na rozwój biznesu. Ja też chciałbym otworzyć coś więcej, niż zwykły, nudny sklep. Także będę wdzięczny za Wasze głosy, a mam nadzieję, że się pojawią.
Pozdrawiam.

Hudy
hudynks
Nowicjusz

Miejscowość: Śląsk

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co zrobić kiedy auto odmawia posłuszeństwa?
    Patrząc na samochód w pierwszym momencie zachwycamy się jego linią, doceniamy parametry silnika, cieszą nas wygodne fotele i niesamowity dźwięk wydobywający się z zestawu audio. Wszystkie te elementy wpływają na komfort ...
    [S] TT 8N 1,8T / 328Ci e46 / CLK 200K w208 / C70 I 2,4T
    Podstawowe kryteria zestawienia: - auto z nadwoziem coupe - benzynowy silnik o mocy ok. 200KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2000 roku Wytypowane modele do zestawienia: - Audi TT 8N 1,8T - 225KM - BMW ...