Pomysł na ładowarkę, jak wykonać?

27 Cze 2017, 18:23

Witam wszystkich
Mam pomysł na ładowarkę samochodową, nie chodzi mi o taką zwykła z super marketu, tylko plan mam taki podpiąć się kablem pod zapalniczkę ( w sensie w kable od zapalniczki) następnie muszę mieć chyba jakąś przetwornice i gniazdko usb które gdzieś elegancko by przypasowało np pod ręcznym (tak abym tylko wpinał kabel pod usb i ładowarka działała. teraz tylko pytanie jak to wykonać, na co muszę zwrócić uwagę aby samochód nie poszedł któregoś dnia z dymem?
SAPA97
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 2015
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra h cabrio
Silnik: 1,9 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Kabriolet
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

27 Cze 2017, 22:35

Ale po co kombinować jak mamy takie gotówce za kilka zł ???? Np. https://www.google.fr/search?q=ładowarka+usb&client=tablet-android-lenovo&prmd=ivsn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjFiNuj797UAhWJBsAKHXUyAukQ_AUICSgB&biw=1280&bih=800#tbm=isch&q=%C5%82adowarka+usb+12v&imgrc=W7yH4OqJuOOPNM:
SAPA97 napisał(a):teraz tylko pytanie jak to wykonać, na co muszę zwrócić uwagę aby samochód nie poszedł któregoś dnia z dymem?
gdybyś jednak zdecydował się na swój pomysł to musisz zastosować kabelki takiej grubości jak idą do zapalniczki
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Cze 2017, 00:25

poszperałem trochę i znalazłem http://autosystemy.eu/ladowarkasamochodowa2xusb12v5v21adozabudowypodswietlana-p-1994.html?cPath=182 pociągnę tylko kable w wybrane miejsce i gotowe :)
SAPA97
Obserwowany

Prawo jazdy: 15 05 2015
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Opel Astra h cabrio
Silnik: 1,9 CDTI
Paliwo: Diesel
Typ: Kabriolet
Rok produkcji: 2006

28 Cze 2017, 13:32

Dokładnie kupujesz gotową tylko taką do zabudowy, są różne rodzaje okrągłe, prostokątne z jednym lub dwoma złączami USB. Podłączasz do niej (+) i (-) najlepiej jak prąd będzie pojawiał się dopiero po stacyjce.

Tu masz przykład takiej ładowarki trochę mocniejszej od tej co Ty podałeś [link do oferty na Allegro wygasł]
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Felgi samochodowe - rozstaw i ilość śrub
    Przedstawiamy dwa parametry montażowe felg samochodowych (średnicę śrub i ich ilość) zarówno stalowych jak i aluminiowych. Są one na tyle ważne, że oba te parametry muszą być dokładnie takie same jak zalecił producent ...