Pomysł na samochód za 8 000zł!!!

26 Lip 2011, 17:40

Witam Wszystkich!!
Problem mam taki ze nie mam zadnego pomyslu na samochod za 8 tys ewentualnie 9 lub 9,5 tys maks!! Przegladalem juz allegro, otomoto itp chyba z milion razy i jakos ciezko mi sie zdecydowac na cos konkretnego!! Ogladalem Honde Civic VI w Coupe, mazde 323...
Bardzo prosze o jakies porady i pomysly, plusy i minusy!!
POZDRAWIAM!!!
bersim
Nowicjusz

26 Lip 2011, 18:26

Toyota Corolla e11 przed liftem czyli rocznik 98-99. Silnik najlepiej 1,6, bo 1,4 też daje rade, lecz lepiej się sprawdza w mieście. To najbardziej bezawaryjne auto za te kase. Stoją około 8000-9000zł.
pit85
Aktywny

Miejscowość: bydgoszcz

26 Lip 2011, 19:50

Rozmawialem ze znajomymi i wszyscy tak samo twierdza ze auta za taka kase to musi byc tanie w eksploatacji, zeby czesci byly w miare tanie w razie czego bo wiadomo ze nie kupie jakiegos samochodu z nowym rocznikiem. Interesowal by mnie samochod z minimum 80-90 km... A toyota corolla e11?? hhhmmm... jakos no nie wiem mi sie osoboscie nigdy ten samochod nie podobal a wyglad samochodu jakby nie patrzec tez chyba jakies ma znaczenie!! :)
bersim
Nowicjusz

26 Lip 2011, 20:05

Za tą kase jest kilka propozycji ale tak czy tak decyzja będzie należała do Ciebie.Ja osobiście w tej kwocie poszukałbym może jakiejś Skody Fabii z początków produkcji.
np [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

26 Lip 2011, 20:31

Ta fabia to jakaś ściema. Z takim wyposażeniem fabie zaczynają się od 11 tysi. Na podstawową wersję z początku produkcji trzeba mieć około 10, a ta jeszcze niby przebieg 130tys? Nie kupuje tego. Ale jak kolega troche dołoży to może fabia nie jest złą opcją, tylko zwykle są to proste auta bez wybitnego wyposażenia. No cóż VW to proste auto:)
pit85
Aktywny

26 Lip 2011, 22:09

A własnie że 8tys wystarczy na Fabie z początków produkcji,fakt może nie z takim wyposażeniem ale wspomaganie i el.szyby raczej napewno będzie miała.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...

26 Lip 2011, 22:49

Chyba pomyliło Ci się z oktavią produkowaną od 1997r. Fabia jeśli dobrze pamiętam weszła na taśmę w 2000r na częściach VW. Jej wartość jest przybliżona do VW Polo i według różnych portali jej minimalna cena to 9800zł w podstawowej wersji i 1,4 classic. Bo 1,4 16v już nieco ponad 10 000zł. Za 8000zł możesz dostać fabie owszem, ale po firmie i z przebiegiem ponad 400tys km.
pit85
Aktywny

26 Lip 2011, 23:09

To niech Ci będzie 9000zł..
Barol
Awatar użytkownika

27 Lip 2011, 05:21

A VW Polo?? To chyba tez nie jest zle rozwiazanie??!! Bardzo bym byl chetny kupic jakis niemiecki samochod! Tylko czego mialbym szukac??
bersim
Nowicjusz

27 Lip 2011, 08:03

Masz taką sumę, że ciężko doradzić:) Bo to za dużo jak na starsze autko za te 5-6tysi ale za mało jeszcze na astre II czy fabie. Corolli nie chcesz. Polo byś dostał, ale raczej tego przed liftem. Od 00-01r. były Polo III troche zmienione i stoją podobnie jak fabie po ok. 10.000zł. Raczej chwalone auto na miasto, wszędzie się zmieści, dosyć żwawe, ale niestety VW kupują ludzie, którzy nie dbają o auta. Nie wiem dlaczego tak jest, ale szukaj a się przekonasz:) Z niemców za 8tys byłaby jeszcze Vectra b i to taki rocznik 99 mniej więcej- dobrze pracuje na gazie. Albo dozbieraj do Astry II - bardzo dobre auta.
pit85
Aktywny

27 Lip 2011, 09:49

Już nie przesadzajcie, że za 10tys. zł się nie znajdzie 10 letniej Fabii tym bardziej, ze ponad 100tys.km to dużo dla tego auta.
Fabię jednak bym sobie odpuścił była jedna w rodzinie i można to auto nazwać tak jak niektórzy nazywają japończyki-jednorazówka.
A jeśli już koniecznie chcesz to nie z czeskimi silnikami.
Astra II to dobry wybór, prosty samochód z tanimi częściami, za 10tys. zł taką znajdziesz.
Punto II jest też sensowne, awaryjność i jakość na zbliżonym poziomie za to cena pozwalająca kupić auto o rok młodsze lub lepiej wyposażone.
Corolla e11 lub Peugeot 306 to także warte rozważenia propzycje.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

27 Lip 2011, 11:01

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Barol
Awatar użytkownika

27 Lip 2011, 14:23

Dzieki za pomysly ale peugeot odpada za male, za bardzo plastikowe, slabe, no takie raczej kobiece samochody, Renault Scenica mam teraz i chcialbym sobie narazie odpuscic renówki, chociaz pomysl z RENAULT MEGANE COUPE jest ewnetulanie do rozwazenia! Najberdziej na chcialbym skupic poszukiwania jak juz pisalem na hondzie civic coupe, jakims vw... A Audi A3??
bersim
Nowicjusz

27 Lip 2011, 15:51

Przecież 306 jest większy niż Fabia, jest także lepiej wykończony no ale Twój wybór.
Z francuzów fajna jest jeszcze Xsara w tej cenie, tu masz tą zaletę, że za 8tys. zł kupisz 2000r a nie 1996 lub 1997 jak w przypadku A3.
Czemu konkretnie chcesz VW? tzn. nic do nich nie mam firma jak każda inna tzn. Ople, Peugeoty, Fiaty itd ale akurat za 8tys. zł nie mają nic ciekawego do zaoferowania bo na ich kompakty jak Golf IV czy A3 to za mało a z kolei 3jka to już przeżytek.
Jasiek90
Stały forumowicz

Miejscowość: Zawichost
Prawo jazdy: 01 01 2001
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Chrysler PT Cruiser/Seat Arosa
Silnik: 2.4-152 KM/ 1.7 SDI
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2000

27 Lip 2011, 16:27

Chodzi mi glownie o to ze niemieckie samochody sa wytrzymale!! maja dobre silniki i dobre blachy ale za to trzymaja sie w cenie mimo ze maja juz troche lat!! Tak jak napisales Golf III to juz przezytek a IV to trzyma sie dobrze w cenie! Ford focus jeszcze jest, oczywiscie hatchback ale nie mialem z kim porozmawiac na temat focusa jak z eksploatacja, czesci po ile itp.
bersim
Nowicjusz