Ponowna awaria rozrządu Tiguan AllSpace

27 Kwi 2022, 10:06

Cześć

jestem posidadaczem Tiguana AllSpace r2018. Kilka miesięcy temu padł rozrząd - na szczeście ejszcze na gwarancji tuż przed 80tys km. ASO wymieniło i teraz pytanie bo czytam, ze lubią sie te awarie powtarzać. mineło 20tys a mam ważenie, ze silnik zaczyn a coraz głośniej pracować. w planach mamwyjazd na 4 tys k po europie i o ile wczesniej nie panikowałem, tak teraz już sie obawiam
Rom66
Obserwowany

Miejscowość: Kraków

27 Kwi 2022, 10:30

Jaki masz tam silnik i jak objawiła się pierwsza awaria rozrządu?
Co ile miałeś robiony serwis olejowy?
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

27 Kwi 2022, 19:20

2.0 TDI 4MOT. 150km

zapliła się kontrolka silnika,zacżal tracić moc a po 2km stanął całkiem na autostradzie. serwis był robiony wg wskazań z umowy leasing. chyba raz z tego co pamietam olej
Rom66
Obserwowany

Miejscowość: Kraków

28 Kwi 2022, 09:12

No to trochę słabo bo te silniki raczej uchodzą za dobre i takie rzeczy nie powinny się zdarzać :/ moim zdaniem powinieneś przed wyjazdem zgłosić problem do ASO niech sprawdzą czy z rozrządem jest wszystko ok jak masz jeszcze auto na gwarancji. Problem z mocą może dotyczyć rożnych problemów więc ciężko tu stwierdzić że to będzie ponownie winny rozrząd.

Ja bym na pewno nie pojechał w tak długą trasę jak bym miał jakieś podejrzenia że z silnikiem coś jest nie tak.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...