Pontiac Firebird 92 schematy elektryki

16 Lut 2009, 13:06

Witam kupiłem pontiaca ze zmienionym silnikiem, silnik ten pochodzi z jakiegoś forda mam dużo przewodów poodpinanych pod maską i niedziała spryskiwacz i jedna lampka silnik jest dobry i żarówka też. Szukam schematów darmowych bo jak narazie to niestać mnie włożyć 150zł za książke
pozdrawiam
Stare auta opłacają sie bardziej niż nowe :)
drasmen
Nowicjusz

Miejscowość: Slask tychy
  • 16 Lut 2009, 19:27

To możesz tych schematow tak długo szukać aż już do samochodu nie zdazysz wsiąsc bo rudy nie sądzisz,że będzie zwlekał.Kup sobie książkę tylko bacz na to,żeby ten schemat w niej był.Ksiązka ci sie przyda napewno,to jest Pontiac!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 20:01

Skoro wymienili silnik to napewno nie będziesz miał wszystkiego podłączonego. A działa on wogóle? A jeśli chodzi o spriskiwacz to musi być jakaś kostka co jest podłączona do silniczka -a może jest podłączona i dalej nie działa? I jaka lampka ci się nie pali od czego ona jest?
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

16 Lut 2009, 22:27

Piotr dobrze radzisz w tym temacie,dobry elektryk sobie poradzi,wystarczy troche pomyslec,napewno mozna poradzic sobie bez schematu,zresztą czy napewno tak łatwo kupi taki schemat?Jesli mozna to ja bym kupił tę książkę,przyda się bo to samochod nietypowy!
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)

16 Lut 2009, 22:49

Wiesz co Phantom powiem ci tak nawet kupując taką książke to naprawde trzeba mieć pojęcie o tym jak odczytać taki schemat a koledze na nic w sumie się ona nie zda bo [ma wymieniony silnik] i nic z tym schematem nie zrobi jedynie się dowie od czego są dane wtyczki ale i tak ich nie podłączy a mogą mieć naprawde duże znaczenie w pracy tego oryginalnego silnika. Strata pieniędzy moim zdaniem. Najpierw jeszcze się dowiedzmy czy on wogóle działa.
    piotrpz87
    Stały forumowicz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin
    Prawo jazdy: 01 01 2001
    Auto: Mazda 6
    Silnik: 2,3
    Paliwo: Benzyna
    Typ: Sedan/Limuzyna
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2002

16 Lut 2009, 23:28

Do starszych aut łatwo coś znaleźć w necie problem jest z nowymi.
    Wpisz w google nazwę auta i określenia po angielsku:wiring diagram,manual lub wydawcę np Haynes i typ pliku rar lub zip.Parę minut zajeło mi znalezienie schematu do tego auta z roku 97.

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

andrzej_124
    Stały forumowicz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czym się różnią alufelgi od felg stalowych?
      Felgi stanowią jeden z istotnych elementów wizualnych i technicznych każdego pojazdu. Wybór między alufelgami, a modelami stalowymi nie sprowadza się tylko do estetyki – różnice między nimi obejmują ...
      Jak naładować akumulator?
      Ładowanie akumulatora to pozornie łatwe zadanie, jednak może nastręczyć pewnych trudności. Jak poradzić sobie z tym wyzwaniem? Przede wszystkim należy pamiętać, że akumulator może być ładowany jedynie prądem stałym. Dlatego ...

21 Lut 2009, 20:18

Witam silnik działa a do tego spryskiwacza to tam jest zrobiona jakaś prowizorka podpięta do wtyczki ale ani we wtyczce niema prądu ani na silniku a żeby sie wiecej dowiedziec to trzeba tapicerke rozbierac i szukać po kablach a na to niemam czasu jak kase uzbieram to se książke kupie a ta lampka ta na podsufitce to ma gdzieś pewnie kable poupalane ale też do tego trzeba tapicerke zdejmować dzieki wszystkim za odpowiedzi ze schematami se poradze bo jestem automatykiem i niemam z tym problemów mając schemat można znaleść usterkę w 10 min a na necie ani książki ani żądnych schematów darmowych w rar lup pdf itp.
    pozdrawiam
    Stare auta opłacają sie bardziej niż nowe :)
    drasmen
    Nowicjusz

Miejscowość: Slask tychy