Pooomocy

30 Paź 2009, 06:10

Witam. Planuje zakupic autko na które odkładałem spory okres czasu i chciałbym aby było w miare oszczędne eleganckie i miało troszke pod maska ale i w razie jakiejs USTERKI NIE WYDOIŁO ZEMNIE OSTATNIEGO GROSZA! :) ......

upatrzone mam 2 modele mianowicie

mazda 6 rocznik ok. 2004-2006
audi a4 rocznik 2003/2004

co jest według was lepsze ze tak powiem tanszę w utrzymaniu nie mówie tu o benzynie ale o częsciach naprawach itp...

i jak z konfortem itd pozdrawiam
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: Kraków

30 Paź 2009, 11:15

Dla mnie to całkowicie porównywalne jakościowo auta.Wybór uzależniłbym od tego w jakim stanie znajdę egzemplarz "do kupna"... :smile:
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

30 Paź 2009, 18:47

artur73 napisał(a):Dla mnie to całkowicie porównywalne jakościowo auta.Wybór uzależniłbym od tego w jakim stanie znajdę egzemplarz "do kupna"... :smile:

ale słyszałem ze mazda 6 bardzo rdzewieje zwłaszcza nadkola........a to prawda???? a jak z audi i rdzewką?? i co z tymi cenami duze róznice są
BNA
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1

30 Paź 2009, 18:49

Głowy bym sobie niezawracał Audi. Tylko i wyłącznie Mazda. Jeżeli jesteś zainteresowany to jeszcze lepszą propozycją jest Honda Accord 2.2 iCDTI.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

30 Paź 2009, 19:13

Proste, że Mazda :) Na europejskim rynku chyba jedyna marka japońska, która sie nie popsuła. Audi będziesz miał starsze, może komfort trochę lepszy w Audi, ale reszta zalet należy bardziej do Mazdy :) jeśli chodzi o rdzewienie to starsze hondy tak miały i starsze mazdy, nie myślę, żeby kilkuletnia Madzia rdzewiała :P
Helly
Początkujący

30 Paź 2009, 21:20

Komfort lepszy w Audi? Chyba żartujesz. Materiały wcale nie są lepsze, w Maździe jest ciszej i to zdecydowanie i ma lepsze zawieszenie.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Poskramiacz śniegu z 1934 roku - Skoda Popular
    Czeska marka rozwijała przemyślane i skuteczne sposoby na radzenie sobie z dużym śniegiem i trudnym zimowymi warunkami już ponad osiemdziesiąt lat temu. Znany model POPULAR dokonał podczas zim lat 30 wielu spektakularnych ...

31 Paź 2009, 09:47

Mazda jest lepszym samochodem,jeśli można bardziej dosadnie to ocenić w skali procentowej to 20% na korzyść Mazdy,to zawodnik mocny!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

31 Paź 2009, 16:30

Komfort lepszy w Audi?

raczej tak
Helly
Początkujący