Samochód za 30 tys.

31 Paź 2009, 15:15

Witam, na początek się przedstawię mam na imię Darek. Czytałem regulamin i posty nie znalazłem takiego, który by odpowiedział na moje pytanie. Szukam samochodu, do tej pory jezdziłem Fiatem Pandą, Skoda Felicją . Chcę kupić cos większego....

np. Opla Astrę III coś w stylu

[link do oferty na Allegro wygasł]

Seat Toledo np.

lub Cordobę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Który z tych samochodów będzie mniej awaryjny,oszczędniejszy i wygodniejszy w dalsze wjazdy ???

Zastanawiam jak robię 15 tys. km rocznie to opłaca się bardziej kupić Diesla czy po prostu kupić benzynę i zainwestować w gaz.

z góry dziękuję.

ps.jeżeli post jest powtórzony lub zły proszę o usunięcie.
Ostatnio edytowany przez darek21-1985, 01 Lis 2009, 20:35, edytowano w sumie 1 raz
darek21-1985
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

31 Paź 2009, 15:21

darek21-1985 napisał(a):Witam, na początek się przedstawię mam na imię Darek. Czytałem regulamin i posty nie znalazłem takiego, który by odpowiedział na moje pytanie. Szukam samochodu, do tej pory jezdziłem Fiatem Pandą, Skoda Felicją . Chcę kupić cos większego....

np. Opla Astrę III coś w stylu

Seat Toledo np.

lub Cordobę [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Który z tych samochodów będzie mniej awaryjny,oszczędniejszy i wygodniejszy w dalsze wjazdy ???

Zastanawiam jak robię 15 tys. km rocznie to opłaca się bardziej kupić Diesla czy po prostu kupić benzynę i zainwestować w gaz.

z góry dziękuję.

ps.jeżeli post jest powtórzony lub zły proszę o usunięcie.

Na 15tys rocznie to chyba nie oplaca sie kupowac benzyny i inwestowac w LPG. Bo jeszcze jezeli auto jest na gwarancji to LPG mosisz instalowac w serwisie (ASO) zeby gwarancja nieprzepadla. A to kupe kasy kosztyje.
RNI
Aktywny

Zdjęcia: 3
Miejscowość: RNI

31 Paź 2009, 15:29

RNI napisał(a):Na 15tys rocznie to chyba nie oplaca sie kupowac benzyny i inwestowac w LPG. Bo jeszcze jezeli auto jest na gwarancji to LPG mosisz instalowac w serwisie (ASO) zeby gwarancja nieprzepadla. A to kupe kasy kosztyje.

W sumie to fakt :wink:
darek21-1985
Nowicjusz

Miejscowość: Pomorskie

31 Paź 2009, 17:57

Do 30 tys. zł można trochę powybierać:
-Opel Astra III 1.6 w benzynie
-Ford Focus Mk2
-Mazda 3
-Toyota Corolla

15 tys. km to nie jest dużo. Można jeździć na PB, można też inwestować w LPG, bo przy kupnie brać tańsze auto. Nie oszczędzaj na instalacji, kupuj te z wyższej półki.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

01 Lis 2009, 12:28

Ja brałbym Diesla...
I moje propozycje są następujące:

Ewentualnie: Grande Punto :mrgreen:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Koncepcyjny Nissan Resonance
    Śmiała wizja Nissana dotycząca przyszłości crossoverów staje się rzeczywistością za sprawą europejskiego debiutu innowacyjnego samochodu koncepcyjnego Resonance. Model Resonance, który został stworzony przez ...