REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
no niestety, posiadanie samochodu wiąże się z pewnymi wydatkami - nie jest to perpetum mobile. Nie dostrzegasz jednak pewnej rzeczy - kupno nowego auta nie równa się bezstresowej jeździe, ograniczonej tylko laniem paliwa. Zaryzykuję stwierdzenie, że są bardziej problematyczne od takich 5 latków. Powód? Często padają denerwujące pierdoły, z którymi ASO albo poradzi sobie za pierwszym podejściem, albo i nie. Pół biedy jeśli auto jest już kilka lat na rynku. Schody zaczynają się przy autach nowych nie tylko z nazwy, ale i takich, które niedawno weszły na rynek. Technologia napraw jeszcze nie opanowana no i się zaczyna kombinowanie i strzelanie na ślepo...tomekdk napisał(a):No między 100 000 km a 200 000 km to pewnie o sprzęgle będzie trzeba pomyśleć, może tłumiki, łożyska też większej dawki niepewności może dostarczyć, ryzyko na pewno większe, i potencjalne koszty.
tomekdk napisał(a):ja bym Tipo "za darmo nie wziął" - no bo co mi po nim (czytałem recenzje, jakość ... adekwatna do ceny),
dzida napisał(a):Najczęściej auto kupuje się na kredyt aby... skarbówka się nie przyczepiła skąd kasa. Każdy kto kupuje auto powyżej 50tys. z automatu ma kontrol dochodów kilka lat wstecz... Tacy z reguły mają na nieprzewidziane wydatki.
OW05 napisał(a):To teoria wymyślona przez ludzi, którzy udają bogatych, a w rzeczywistości kupili na kredyt, bo ich po prostu nie stać. To byłoby ekonomicznie nieuzasadnione, bo poniesione koszty przewyższyłyby to co zyskali wcześniej.
dzida napisał(a):Mnie wkur****, że cwaniaczki w PL, co brali we frankach domagają się przewalutowania kosztem naszych podatków, bo myśleli, że będą mądrzejsi, że rata tańsza itp... Ale nie o tym dyskusja tutaj
dzida napisał(a):Dobra to cwaniaczki albo... nieogarnięci, którzy stali się teraz tymi pierwszymi wyczuwając okazję
dzida napisał(a):I nie mam zamiaru dopłacać takim z podatków, bo ryzyko jest powszechnie znane.
łysy30 napisał(a):Będziesz mieć swoją rodzinę to zrozumiesz jak ważna jest własna przestrzeń, a zawsze lepiej jest spłacać kredyt (obojętnie jaki) niż płacić czynsz najmu w tej samej wysokości.