Porównanie aut Chrysler 300C vs Cadillac STS

01 Gru 2020, 18:18

Moi drodzy, chciałbym kupić sobie ładnie wyglądające auto z V6. Już od lat dziecięcych marzę o Chrysler 300C, albo Cadillacu STS, w końcu przyszedł czas na spełnienie marzenia. Powiedzcie mi teraz... Rozmawiałem już z zaprzyjaźnionymi mechanikami, przeglądałem recenzje, czytałem różne artykuły na temat tych aut, ale nadal jestem w kropce. Mianowicie mam do wyboru: Chrysler 300C 3.5 V6 z 2005r.) oczywiście w LPG :D :D ) i Cadillac STS 3.6 V6 (również 2005r. i LPG). Wiem, że silniki dobrze przetrzymują Gaz, tylko co uważacie pod względem wygody, wyglądu, a przede wszystkim awaryjności. Powiedzcie mi wszystko co wiecie. Niech to będzie mega temat i może pomoże on również w przyszłości osobom w podobnej sytuacji jak ja. :D :ok:
Focza
Nowicjusz

01 Gru 2020, 18:22

Nie mam porównania do STS ale 300C wygrywa na starcie wyposażeniem i dostępnością, druga sprawa dostępność części a trzecią to bierz 5.7 bo kosztami eksploatacji wychodzi tak jak 3.5 a wrażenia z jazdy całkiem inne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Gru 2020, 18:30

Też myślałem nad HEMI, w końcu V8 :P Ale te egzemplarze w stanie „igiełka” znacznie przewyższają mój budżet. Za to igiełki 300C 3.5 i Cadillaca 3.6 są naprawdę przystępne cenowo.
Focza
Nowicjusz

01 Gru 2020, 18:39

A czy później nie będziesz pluł sobie w twarz mówiąc "trzeba było dozbierać trochę grosza, jeszcze poczekać i kupić hemi? Ja osobiście jakbym miałbym zrezygnować z hemi to wziąłbym 2.7 który zapewni Ci spokój pod maską i przy okazji spokój w osiągasz bo ich nie będzie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Gru 2020, 14:50

Ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia? :unsure:
Focza
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyoty Camry 8 generacji
    Fabryka Toyota Motor Manufacturing, Kentucky, Inc., (TMMK) rozpoczęła produkcję Toyoty Camry 8. generacji. Nowa Camry zadebiutowała na targach w Detroit w styczniu 2017 roku. Model jest produkowany od 1982 roku, a od 15 lat ...