Porównanie aut VW Golf Plus vs Toyota Corolla Verso

03 Maj 2018, 12:28

Po wytezonych poszukiwaniach wybralem spośród kilku dwóch faworytów. VW Golf Plus lub Toyota Corolla Verso. Czy ktoś z obecnych na forum jest użytkownikiem któregoś z ww aut i mógłby sie podzielić jakimś info? Który z tych modeli będzie lepszym wyborem?
mumingo
Aktywny

Miejscowość: Trzebnica/Wrocław

04 Maj 2018, 10:36

Który rok samochodów wchodzi w grę? Toyota z tego samego rocznika co Golf będzie droższa.
Interesuje Cię benzyna czy diesel?
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

04 Maj 2018, 13:46

O której generacji i rocznikach mówimy?
Ogólnie to Toyota jest większa i bardziej przestronna, ma lepsze silniki benzynowe (choć nie wszystkie), wszystkie diesle w Toyocie to grupa podwyższonego ryzyka.
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002

03 Lis 2018, 19:44

Witam.
Ponad 20 lat jeździłem autami z Japonii.
Trochę Toyota Carina E 1.6l. 16v.
Potem prawie 18 lat Mazda 626 GE 2L. 16V. DOHC. Obydwa benzyna i hatchback
Byłem zachwycony wyposażeniem i wygodą wewnątrz pojazdu. W grudniu 2017r poszłem na emeryturę. Uznałem że Mazda (92r) też zasłużyła na to. Nowe auto? Myślałem że tylko Toyota lub Mazda. Ale szwagier i żona przekonali mnie do VW. Dokładnie Golf Plus 2. 2013r
2l w dizlu. Wersja Match. Na początku przyznam się szczerze że nie wiedziałem co to oznacza. Z czasem byłem coraz bardziej zaskoczony. Raz wygoda. Potem super wyposażenie i B.małe spalanie.
4.6 / 5.8l po mieście. Jeśli tetaz miałbym kupić auto to podobne Ale 4×4.
Aaaa. Ważne. Nie słuchaj głupich rad z netu o DPF. W tym golfie komputer idealne pokazuje na jakim biegu masz jechać. Na początku jeździłem jak radzili na necie. PORAŻKA TOTALNA. CO chwilę wypalanie DPF mi wyświetlał. Teraz jak stosuje się do komputera mam spokój i niskie spalanie. Jakiś pytania ? Postaram się odpowiedzieć.
Andrzej.
maxandy
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    BMW X4 Concept nowy Sports Activity Coupe
    Każde BMW X wyznacza nowe standardy w swojej klasie. Pierwszy model BMW X – BMW X5 – zadebiutował w 1999 roku, tworząc segment aut typu Sports Activity Vehicle (SAV), w którym od lat królują modele ...