Hatchback/sedan na trasę do 35 tys. zł

03 Lis 2018, 17:24

Cześć wszystkim na Forum!

Po ponad roku bez samochodu i skrzętnego odkładania, czas coś wybrać i kupić.

Poszukuję auta do 35 tysięcy zł, hatchbacka lub sedana, choć jestem gotów rozważyć też kombi.

Kryteria:

1) przeznaczenie - samochód w zdecydowanej większości na trasę (autostrady, ekspresówki lub DK), sporadycznie byłby używany w ruchu miejskim,
2) wyposażenie - najbardziej zależy mi na klimatyzacji automatycznej (choć toleruję też manualną) oraz tempomacie,
3) moc silnika - nie mam jakichś wielkich wymagań, ale min. 100 KM by się przydało,
4) paliwo - diesel, ewentualnie benzyna + LPG bądź sama benzyna z silnikiem, który "lubi się" z instalacją LPG,
5) wiek samochodu - poszukiwałem od roku 2012 i młodszych, ale nie zamykam się na starsze roczniki (chciałbym, by samochód posłużył mi ok. pięciu lat),
6) eksploatacja - jako samochodowy laik zależy mi, aby ewentualne naprawy ograniczały się do spraw eksploatacyjnych, bardzo zależy mi na małej awaryjności (złe doświadczenia z przeszłości),

Będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc w propozycjach samochodów. :)

Do tego, jeśli macie wiedzę, gdzie w Warszawie (lub okolicach) mógłbym trafić na salon/komis, któremu warto zaufać, również byłoby super się dowiedzieć.

Pozdrawiam!
Zychu92
Obserwowany

03 Lis 2018, 19:44

Octavia 2 2.0TDI
Seat Exeo 1.8T+LPG
Focus mk3 1.6 lub 2.0TDCI ale sporo tych diesli jest po flotach
Raziel11
Stały forumowicz

Zdjęcia: 20
Miejscowość: Wałbrzych
Prawo jazdy: 21 03 2016
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: Seat Leon 1P / Cupra R
Silnik: 1.6 MPI / 2.0 TSI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

03 Lis 2018, 20:14

Dzięki!

A jak myślisz, czy w cenie, którą podałem, dałoby się dorwać Octavię III?
Zychu92
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wyprawa do MOab - relacja zdjęciowa
    Dawno mnie tu nie bylo...czas nadrobic zaleglosci. Ostatnio mialem zaszczyt wspolorganizowac impreze Autotraper Moab Challenge. Bylem przewodnikiem po szlakach Moab dla grupy z firmy Autotraper z Lodzi. Zabawa byla swietna..na ...