REKLAMA
Cześć wszystkim na Forum!
Po ponad roku bez samochodu i skrzętnego odkładania, czas coś wybrać i kupić.
Poszukuję auta do 35 tysięcy zł, hatchbacka lub sedana, choć jestem gotów rozważyć też kombi.
Kryteria:
1) przeznaczenie - samochód w zdecydowanej większości na trasę (autostrady, ekspresówki lub DK), sporadycznie byłby używany w ruchu miejskim,
2) wyposażenie - najbardziej zależy mi na klimatyzacji automatycznej (choć toleruję też manualną) oraz tempomacie,
3) moc silnika - nie mam jakichś wielkich wymagań, ale min. 100 KM by się przydało,
4) paliwo - diesel, ewentualnie benzyna + LPG bądź sama benzyna z silnikiem, który "lubi się" z instalacją LPG,
5) wiek samochodu - poszukiwałem od roku 2012 i młodszych, ale nie zamykam się na starsze roczniki (chciałbym, by samochód posłużył mi ok. pięciu lat),
6) eksploatacja - jako samochodowy laik zależy mi, aby ewentualne naprawy ograniczały się do spraw eksploatacyjnych, bardzo zależy mi na małej awaryjności (złe doświadczenia z przeszłości),
Będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc w propozycjach samochodów.
Do tego, jeśli macie wiedzę, gdzie w Warszawie (lub okolicach) mógłbym trafić na salon/komis, któremu warto zaufać, również byłoby super się dowiedzieć.
Pozdrawiam!