Witam. Do porównania i podpowiedzi:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]w razie czego do sprawdzenia - koszt instalacji STAG to 2200 zł (z tego co mi powiedzieli telefonicznie)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]tą z LPG sprawdzałem dziś (jazda próbna). Auto 350 tys. przebiegu (glownie trasy). Pierwszy właściciel, gaz BRC od 2009 roku. Auto zadbane, obroty nie skaczą, cichutkie w środku ładnie przyspiesza. Powiedział jedynie że teraz w upałach potrafi trząść na początku jak odpali od razu na gazie (pamietam ze tez tak miałem w poprzednim nissanie w upały). Auto uzytkowane obecnie przez kobiete z dzieckiem to świadczy że jest w dobrym stanie technicznym bo inaczej jak to baba by sie bała podwozić mała do szkoły
. Jedynie to jak zajechałem to przy wyłączonym radiu i klimie czuć były drgania na sprzęgle i hamulcu ale to chyba normalka
. Aha i dziwna rzecz - przy wyłączonych światłach zegary były dobrze podświetlone - przy zapalonych dziennych - słabo widoczne - czy to normalne ?
Jestem w stanie brać tę drugą z gazem w ciemno bez sprawdzania u mechaników za co pewnie mnie zjedziecie ale naprawde auto było super.
Teraz szczere opinie czy jak coś sprawdzić tą drugą i zakładać gaz czy brać tę drugą (koszt wyjdzie taki sam).
Jak wypadają też te dwie instalacje gazowe w porównaniu do siebie ?