Porównanie Corolli E12

31 Sie 2015, 15:45

Witam. Do porównania i podpowiedzi:

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
w razie czego do sprawdzenia - koszt instalacji STAG to 2200 zł (z tego co mi powiedzieli telefonicznie)

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

tą z LPG sprawdzałem dziś (jazda próbna). Auto 350 tys. przebiegu (glownie trasy). Pierwszy właściciel, gaz BRC od 2009 roku. Auto zadbane, obroty nie skaczą, cichutkie w środku ładnie przyspiesza. Powiedział jedynie że teraz w upałach potrafi trząść na początku jak odpali od razu na gazie (pamietam ze tez tak miałem w poprzednim nissanie w upały). Auto uzytkowane obecnie przez kobiete z dzieckiem to świadczy że jest w dobrym stanie technicznym bo inaczej jak to baba by sie bała podwozić mała do szkoły :). Jedynie to jak zajechałem to przy wyłączonym radiu i klimie czuć były drgania na sprzęgle i hamulcu ale to chyba normalka :). Aha i dziwna rzecz - przy wyłączonych światłach zegary były dobrze podświetlone - przy zapalonych dziennych - słabo widoczne - czy to normalne ?

Jestem w stanie brać tę drugą z gazem w ciemno bez sprawdzania u mechaników za co pewnie mnie zjedziecie ale naprawde auto było super.
Teraz szczere opinie czy jak coś sprawdzić tą drugą i zakładać gaz czy brać tę drugą (koszt wyjdzie taki sam).

Jak wypadają też te dwie instalacje gazowe w porównaniu do siebie ?
mika84
Nowicjusz

Prawo jazdy: 07 07 1984
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Nie mam (była Primera P11)
Silnik: Nie mam

31 Sie 2015, 16:48

Jeśli chcesz gaz to trzeba szukać E11 z zwykłymi silnikami,a nie VVTi.
Djmnich
Nowicjusz

Prawo jazdy: 16 10 2014
Auto: Toyota Avensis T22
Silnik: 1.6 110KM
Paliwo: Benzyna
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Spadek zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2021
    Grudzień 2019 - 555 598 zarejestrowanych samochodów. Prognoza 2020 - delikatny spadek liczby zarejestrowanych pojazdów o DMC do 3,5t po rekordowych wynikach z 2019 roku. Marzec - zamknięcie gospodarki i globalna ...
    Night Power GP 2012 - Łomża
    Trzecia runda Night Power GP 2012 odbyła się w Łomży 18 sierpnia. Na ulicach miasta można było zobaczyć rzadko spotykane samochody, a ulica Spokojna zmieniła się w strefę streetracingu. Na NIGHT POWER Grand Prix w Łomży chyba ...