Porsche cayenne nie reaguje deska na kluczyk

13 Lis 2018, 12:33

Witam mam problem z odpaleniem porsche cayenne 4,5 leg 2006. Objawy są takie : kluczyk nie otwiera drzwi z pilota ( tylko ręcznie przy czym włącz się alarm). Po włożeniu do stacyjki deska pozostaje czarna brak jakich oliwek reakcji ( radio, szyby działaja). Akumulator naładowany kluczyk sprawdzony nadaje sygnał . Pomóżcie proszę bo nie mam pomysłów co i jak
Majka3390
Obserwowany

13 Lis 2018, 13:02

Dzwoń do elektromechanika lub serwisu, tutaj wątpię że ktokolwiek będzie wiedział co jest przyczyną, oprócz napisania "immobiliser".
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

14 Lis 2018, 22:06

Porsche ( nie wiem czy wszystkie modele) ma pewne zabezpieczenie antykradzieżowe o którym nawet właściciele nie wiedzą, gdy auto postoi nieodpalane (już nie pamiętam ile dni) aktywuje się jakieś zabezpieczenie i dezaktywuje się pilot, po otwarciu auta manualnie jest tylko kilka sekund na uruchomienie auta. Jakoś ten kluczyk się aktywuje ale już nie pamiętam jak to się robiło, napewno masz w instukcji obsługi zapis. Jeżeli to nie dotyczy Twojego auta to odpowiedz czy stało się to nagle czy wcześniej miałeś problemy z kluczem? a może rozładował Ci się aku lub zmieniałeś baterię w pilocie? a może kluczyk Ci upadł?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

15 Lis 2018, 18:15

Jutro będziemy majstrować znowu przy nim napisze jak i co
Majka3390
Obserwowany

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...