Porysowanie po stłuczce

28 Lut 2017, 11:44

Dzisiaj przy wyprzedzaniu jakiś baran skręcił wprost na mnie, dzięki czemu urwało mi lusterko oraz porysowało większą część lewego przodu, od nadkola aż po koniec drzwi kierowcy.
Lusterkiem się nie przejmuje bo wezmę ze szrotu, natomiast martwię się o te gdzieniegdzie dosyć głębokie rysy.
Myślałem nad polakierowaniem, ale ceny podobno są wysokie więc wpadłem na pomysł wymiany całych drzwi kierowcy, ale niewiem czy to dobry pomysł.
[link wygasł]
[link wygasł]

[link wygasł]
[link wygasł]

Te czarne paski brudu są sprawcy kolizji, i nie wiem czy by je najlepiej wyczyścić żeby tego nie poroznośić.
Drzew
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2016
Auto: Nie mam

28 Lut 2017, 15:42

Drzew napisał(a):Myślałem nad polakierowaniem, ale ceny podobno są wysokie więc wpadłem na pomysł wymiany całych drzwi kierowcy, ale niewiem czy to dobry pomysł.
Jeżeli udało by ci się kupić drzwi i błotnik pod kolor w dobrym sanie to na pewno wyjdzie taniej problem w tym że nawet ten sam lakier może po tylu latach mieć minimalnie inny odcień i w słoneczny dzień będzie to widoczne. Na tym kolorze który masz najmniejsza różnica odcieniu jest bardzo widoczna.

Drzew napisał(a):Te czarne paski brudu są sprawcy kolizji, i nie wiem czy by je najlepiej wyczyścić żeby tego nie poroznośić.
Możesz to spokojnie zmyć benzyną ekstrakcyjną. Powinno zejść bez większego problemu.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

28 Lut 2017, 15:54

Zauważyłem że niektóre z tych rys potrafią zejść nawet przy przetarciu ich pastą do zębów.
Warto tu spróbować zastosować pasty polerskiej, wosku, czy chociażby glinki?
Ewentualnie jaki byłby mniej więcej koszt polakierowania drzwi/nadkola?
Drzew
Nowicjusz

Prawo jazdy: 18 01 2016
Auto: Nie mam

01 Mar 2017, 00:10

Drzew napisał(a):Warto tu spróbować zastosować pasty polerskiej, wosku, czy chociażby glinki?
Tak.

Drzew napisał(a):Ewentualnie jaki byłby mniej więcej koszt polakierowania drzwi/nadkola?
samo lakierowanie to koszt około 350zł za element ale tu jeszcze trzeba by jeszcze się pobawić żeby to wyprostować. Myślę że może wyjść około 1000zł.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost
    Land Cruiser V8 4.5 D-4D Powerboost rozwija moc 318 KM (o 46 KM więcej niż w przypadku wersji seryjnej) oraz moment obrotowy 740 Nm (w zakresie 1800-2800 obr./min., o 90 Nm wiecej niż w przypadku wersji seryjnej). Charakterystykę ...