Porządny SUV do 70-80tys. PLN

06 Lis 2010, 23:12

Niestety będę musiał się za niedługo rozstać z moją wierną A6 :( Która służyła mi wiernie przez wiele set kilometrów. Wracając do tematu : więc tak, szukam czegoś co uciągnie moje S13 na przyczepie, dowiezie konie na zawody mojej siostrze i mi sprawi też dużo radości. W grę wchodzi tylko Diesel. Auta które chodziły mi po głowie X5, LandCruiser, ML, Touareg, Range Rover. Co byście doradzili ? Miał ktoś styczność z tego typu autami ? (wszelkie propozycję typu Vitara, Rav4 itp dziękuje)
MordaS13

07 Lis 2010, 10:00

Landcruiser to moim zdaniem najlepszy wybór.Typowe auto do ciągania przyczepy i na ramie.X5 też ciekawe auto z silnikiem 3.0D ale juz bardziej zaawansowane technicznie.Taurega tylko z silnikiem R5tdi,inne są stosunkowo awaryjne.Ml,hmm,silniki Cdi mają problemy z układem paliwowym i skrzynie biegów są awaryjne.Z RangeRoverem niemiałem styczności.
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

07 Lis 2010, 10:03

Range rover Mercedes zacne auta :wink: oczywiście nie ma mowy o wjezdzie w teren ale do przyczepy wystarczą Range rover jest bezpieczny kumpel zaliczył pare dachów i rolek a nic niekomu sie nie stało
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Lis 2010, 10:04

A może Volvo XC90 ?
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

07 Lis 2010, 10:32

Toyota Hilux i nic lepszego nie znajdziesz.
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

07 Lis 2010, 10:33

nitro napisał(a):Range rover Mercedes zacne auta :wink: oczywiście nie ma mowy o wjezdzie w teren ale do przyczepy wystarczą Range rover jest bezpieczny kumpel zaliczył pare dachów i rolek a nic niekomu sie nie stało

Ja właśnie myślałem że LandCruiser'em i Range'em można sobie lekko w teren wjechać. :) Ostatnio Kumpla wyciągaliśmy jak X6 chciał przez "pole" po dużym deszczu przejechać hehe

Daro20VT napisał(a):A może Volvo XC90 ?

Szczerze nie myślałem o Nim nawet. Przeglądnąłem teraz alledrogo i idzie nawet zacne kupić. Ale jak to tam jest z tymi Dieslami ? I jak w ogóle się spisuje XC90 ?

Na razie faworytami są LandCruiser i Range Rover. Bo ML'a kupię tylko w starszej budzie, a to już jak wiadomo nie najnowsza konstrukcja. Marzyło mi się Q7 ale z tym budżetem to mogę sobie tylko pomarzyć hehe. X5 też fajne autko. Więc jak macie coś ciekawego do powiedzenia do dajcie znać.

Dishman napisał(a):Toyota Hilux i nic lepszego nie znajdziesz.

Mojego Taty znajomy ma taką. Jako wół roboczy może by się zdała. Ale nie do długich podróży. Wyposażenie też nie takie jakie powinno być. Niby kupi się najmłodsze z tych wszystkich. Ale to nie jest to czego szukam. Ale dziękuję za propozycję.
Ostatnio edytowany przez MordaS13 07 Lis 2010, 10:37, edytowano w sumie 2 razy
MordaS13

07 Lis 2010, 10:34

Zastanowiłbym sie nad Range Roverem lub XC90.

Najmocniejszy Diesel, jaki jest montowany w XC90 to 185 koni. Nie ma co liczyć na sportowe osiągi, ale to nie jest samochód na zawody.Komfortowy, wygodny i spokojnie pociągnię przyczepę.
Ostatnio edytowany przez pinio124, 07 Lis 2010, 10:41, edytowano w sumie 1 raz
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

07 Lis 2010, 10:41

A ja bym podrzucił pomysł BMW X5 albo Merca ML'a albo niesmiertelna NAVARE mój znajomy ma również konie i ciąga duze przyczepy nia i bez problemu idzie ostatnio ciagnelem nia na przyczepie dwuosiowej siatke zbrojeniowa gdzies to wszystko wazylo z 2 tony ciagnela spokojnie bez problemu i spalanie tez nie jest za duze
<ZABRZAN>
Ciało rzucone na łoże traci na oporze :)
zabrzan13
Aktywny

Miejscowość: Jelenia Góra
Prawo jazdy: 11 02 2007
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: Mercedes ML w163
Silnik: 2.7 CDI
Typ: SUV
Rok produkcji: 2003

07 Lis 2010, 10:58

MordaS13 napisał(a):Ja właśnie myślałem że LandCruiser'em i Range'em można sobie lekko w teren wjechać. :) Ostatnio Kumpla wyciągaliśmy jak X6 chciał przez "pole" po dużym deszczu przejechać hehe

Zależy jak kto rozumie jazde w terenie.... wiadomo ze w polna droge wjedziesz albo wleciutki teren.... beemka jak suv to babowóz na zakupy podobnie Q7 :razz: ta navara dobra opcja silny wół roboczy do przyczepy sie nada w sam raz ale cos za coś suv raczej jako dupowóz a taki wół właśnie do tych celów bo to juz terenówka i wiadomo bardziej wytrzymały napęd a taki "konik" troszke waży
nitro
Zaawansowany

Miejscowość: znikąd

07 Lis 2010, 11:13

No oczywiscie masz racje zalezy kto rozumie jazde w terenie ale jezeli do ciagania koni to navara da rade do jezdzenia jednak do miasta po czasami nie asfaltowych drogach to polecam bmwx5 daje rade :P
<ZABRZAN>
zabrzan13
Aktywny

07 Lis 2010, 11:25

Jak nie ma to być jakiś ciężki teren to X5.
Potrzebujesz czegokolwiek z E36 328i coupe mpakiet - dużo "rarytasów" - pisz na pw,
jiGsaw
Forumowicz VIP
Awatar użytkownika

Miejscowość: Rumia
Auto: BMW

07 Lis 2010, 11:43

Oczywiście że nie będzie to ciężki teren. Tyle co to auto terenu zobaczy to wjazd na stadnine polną drogą, i wyjazd na wieś do babci. Nie jestem na tyle głupi żeby pchać się Bóg wie gdzie :) Widzę że dużo osób poleca tą Navare ale to nie dla mnie. Nie podchodzi mi to auto. Jedynego Nissana którego bym mógł wziąść to Patrol którego przed chwilą znalazłem hehe :p Z tego co wiem auta nie do zabicia. Spalanie się nie boję. Jestem przyzwyczajony. Wiem że pewnie z 12-15 ON będzie jadło spokojnie. Zawsze myślałem że Patrol to dość spartańskie i bezkompromisowe auto w teren i się bardzo zdziwiłem gdy zobaczyłem tego [link do oferty na Allegro wygasł] Tym sposobem Nissan dołączył do faworytów.
MordaS13

07 Lis 2010, 11:47

No to juz masz faworyta Patrola:) tez dobra bryka podobnie jak navara:P ale jak masz nie jezdzic po jakims terenie strasznym jak mowisz to bawora x5 :D
<ZABRZAN>
zabrzan13
Aktywny

07 Lis 2010, 11:53

zabrzan13 napisał(a):No to juz masz faworyta Patrola:) tez dobra bryka podobnie jak navara:P ale jak masz nie jezdzic po jakims terenie strasznym jak mowisz to bawora x5 :D

Bawarką też się jak najbardziej interesuję :razz: Choć teraz przeglądam internet w poszukiwaniu informacji nt. Patrola i czytam same superlatywy o tym samochodzie. Muszę jakiegoś jechać oglądnąć, przejechać się i obadać :) Więc póki co nieoczekiwanym numerem jeden stał się Patrol (aż się zdziwiłem) :D
MordaS13

07 Lis 2010, 11:58

Bawarką też się jak najbardziej interesuję :razz: Choć teraz przeglądam internet w poszukiwaniu informacji nt. Patrola i czytam same superlatywy o tym samochodzie. Muszę jakiegoś jechać oglądnąć, przejechać się i obadać :) Więc póki co nieoczekiwanym numerem jeden stał się Patrol (aż się zdziwiłem) :D

No i bardzo dobrze hehe moze akurat ci taki przypasuje:)[/quote]
<ZABRZAN>
zabrzan13
Aktywny