Poszukiwane auto 5-cio drzwiowe do 7tys

25 Lut 2017, 19:18

poszukuje auta sedana/hatchbacka 5-cio drzwiowego do 7tys tylko benzyna jestem z okolic Drawska Pomorskiego odległośc tak do 50km narazie znalazlem takie:
[link do oferty na Olx wygasł]

Ktorym z w/w powinienem sie zainteresowac? Czy szukac dalej ?
Krusadex
Nowicjusz

Miejscowość: Złocieniec
Auto: Nie mam

25 Lut 2017, 19:24

Do 7 tys i wrzucasz takie trupy?
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

25 Lut 2017, 20:03

a co Twoim zdaniem nie byloby "trupem" ? w tej kwocie chce sie zmiescic tez z naprawami na start wiec chyba dobrze zrobie kupujac auto za 3-4 tysie a reszte przeznaczyc na jakies naprawy?
Krusadex
Nowicjusz

25 Lut 2017, 20:39

Naprawy to jedno, ale nie sztuką ejst kupić auto za 2k i wpakować 5, tylko kupić za 5-6, a za resztę zrobić pakiet startowy i jakieś pierdoły
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

25 Lut 2017, 20:45

Między autem za 2 tys a za 6 jest przepaść. Szukając taniego auta, którym chcesz dłużej pojeździć zwróć większą uwagę na stan blacharki i to, by auto nie było poskładane z trzech (swoją drogą auta z Twoich linków, nie słyną z zabezpieczenia antykorozyjnego). Zwróć uwagę na przód czerwonego golfa, którego wrzuciłeś. Opłaca się inwestować w takie coś?

Możesz popatrzeć na corollę e11, avensisa, volvo v40, mitsu carismę, 406, astrę g, vectrę b liftback (tylko po FL), znajdziesz jakąś octavię czy gulfa 4
Invi
Forumowicz VIP

Przebieg/rok: >50tys. km

26 Lut 2017, 14:19

Zerknij na te:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak i gdzie kupić części do samochodu?
    Każdy kierowca, niezależnie od tego, jakiego auta jest właścicielem, staje przed koniecznością zakupu nowych części do samochodu. Zazwyczaj jest to wynik normalnej eksploatacji części, a czasem jest to wymuszone przez kolizję ...

02 Mar 2017, 20:41

a o tym b3 co sadzicie? [link do oferty na Olx wygasł] cena smieszna ale auto ponad 30lat ma, jakby zainwestowac w nie przykladowo drugie tyle byliby z niego "ludzie"?
Krusadex
Nowicjusz

02 Mar 2017, 20:49

Według mnie fajne to B3, ale musisz mieć świadomość, że w porównaniu do teraźniejszych samochodów to prawdziwy eksponat muzealny :wink:
łysy
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 2
Prawo jazdy: 12 09 2001
Auto: VW Golf VII
Silnik: 1.4 TSI 150KM

02 Mar 2017, 22:50

Jeśli szukasz auta w takiej cenie to Fordy, Fiaty, Hondy, BMW... omijaj szerokim łukiem. Jedyne co warto polecić za te pieniądze to Opel Astra G lub jakaś elegancka F, golf 3-4 ale nie trup do tego passat, Peugeot 306 lub 307. Wiem że pisałem żebyś Forda omijał ale mondeo jest godny polecenia ale z silnikiem benzynowym ewentualnie starym dieslem a tego badziewia TDCi się wystrzegaj.
Jak szukasz samochodu do jazdy na dłużej to nie szukaj auta za 2 tys (chyba że daewoo i astra F), w prawdzie można trafić perełkę za te pieniądze ale to rzadkość dlatego proponuję poprzeczkę ustawić od 3,5 tys a najlepiej od 5 tys w górę.
Piotrek614
Nowicjusz

Auto: VW Passat B5
Silnik: 1.8 125KM
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2000

02 Mar 2017, 23:40

Czyżby temat był do zamknięcia?
Próbujemy Ci przetłumaczyć, że kupno auta za 2k i włożenie 5 w ramach założonego w temacie budżetu jest bez sensu, a Ty nadal swoje...
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Rok produkcji: 2004

03 Mar 2017, 19:22

Dlaczego ma omijać Fiaty,Fordy i Hondy? Podaj sensowny argument.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

07 Mar 2017, 18:58

Bo Hondy za małe pieniądze to szroty wiem bo sam się naciąłem z resztą nie tylko ja. Fiat jest był i zawsze będzie podejrzany. A Ford no cóż jak już wspomniałem mondeo można brać ale fokus za takie pieniądze za jakie on chce kupić to głupota. Dlaczego a dlatego że te samochody mimo że się świetnie nimi jeździ to zawieszenie i blachy mają zrobione z papieru.
Piotrek614
Nowicjusz

Auto: VW Passat B5
Silnik: 1.8 125KM
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2000

07 Mar 2017, 19:00

Że dobrego Focusa do 7k nie znajdzie? Dobre... Miałem oglądać Focusa GHIA za 6k, ale niestety sprzątnęli mi sprzed nosa, stan był idealny.
galakty
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Prawo jazdy: 23 08 2012
Auto: Ceed I
Silnik: 1.6 CRDi 115/130
Paliwo: Diesel
Rok produkcji: 2007

07 Mar 2017, 19:13

Piotrek614 napisał(a):A Ford no cóż jak już wspomniałem mondeo można brać ale fokus za takie pieniądze za jakie on chce kupić to głupota. Dlaczego a dlatego że te samochody mimo że się świetnie nimi jeździ to zawieszenie i blachy mają zrobione z papieru.
Dziwne że focusa robili z papieru a Mondeo już nie. Auta za takie pieniadze wszystkie są mniej więcej na tym samym poziomie trzeba bardzo uważać na rdzę przeważnie ludzie sprzedają te auta bo już badań nie chcą podbijac. Jadą do "lakiernika" weź no Mietek zrób coś z tymi progami jakiej gazety wepchaj czy co tam chcesz aby dziury nie było bo trza sprzedawać już. Naprawdę nieliczni sprzedają auta dobre a większość sprzedaje bo chce pozbyć się klopotu
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Mar 2017, 23:42

Piotrek614 w d... byłeś i g...o widziałeś,sorry ale jak widzę co piszesz to śmiać mi się chce.. tutaj na forum jest pare osób które kupiło Hondę czy też oglądało w podobnym przedziale cenowym i da się znaleść dobry egzemplarz. To samo tyczy się Fiata a ja jako użytkownik Fiata (były i obecny) nigdy nie zraże się do tej marki (3tysiące w 2miesiące zrobione Unem 1.4 i gdyby nie wypadek dalej pewnie bym je miał,teraz śmigam SC 1.1 niemal codziennie,kilka tras zrobionych przy obu autach i żadne ani razu nie nawaliło,zawsze dowoziło mnie tam gdzie potrzebowałem).
Ale co tu dużo mówić osobie która nie widzi nic poza VW ehh te świętości..
Barol
Awatar użytkownika