Poszukiwane auto do ślubu woj. śląskie

31 Maj 2023, 14:36

Cześć,

W czerwcu 2024 organizuję wesele i szukam auta do ślubu. Pomyślałem, że gdzie jak gdzie, ale na forum motoryzacyjnym ktoś na pewno mi pomoże :D

Zainspirowany artykułem auto do ślubu, zacząłem szukać czegoś pomiędzy klasykiem a youngtimerem i tu pojawia się moje pytanie: czy, któryś z szanownych forumowiczów ma w swoim garażu auto, które można by wynająć na ślub? Najbardziej mnie interesuje motoryzacja z końca lat 70 i 80.

Pozdrawiam
Tomasz :)
Ostatnio edytowany przez ArteK, 31 Maj 2023, 14:37, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Regulamin pkt 4.4.e
Tomekvolvo
Obserwowany

31 Maj 2023, 14:56

Nie wiem czy ktoś z forum będzie miał takie auto ale najlepiej chyba poszukać gdzieś na jakiś stronach gdzie będziesz miał spory wybór takich samochodów. Modele z lat 70 i 80 mogą być fajnym rozwiązaniem w zależności jeszcze od tego na czym ci zależy bo można znaleźć samochód od sportowego dwuosobowego po jakąś limuzynę :)

Tu masz kilka sugestii samochodów z tego okresu, które mogą być ciekawym wyborem na ślub:

Mercedes-Benz SL (R107) - Ten luksusowy kabriolet jest doskonałym wyborem z lat 70. i 80. Oferuje elegancki wygląd, solidną konstrukcję i klasyczną aparycję.

Ford Mustang - Mustang jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych samochodów z tamtego okresu. Jego charakterystyczny wygląd, mocne silniki i sportowe osiągi sprawiają, że to doskonały wybór dla miłośników motoryzacji.

Chevrolet Camaro - Camaro to inny legendarny samochód z tamtego okresu. Jego agresywny wygląd i potężne silniki z pewnością przyciągną uwagę na ślubie.

Volkswagen Beetle - Jeśli szukasz czegoś bardziej uroczego i nietuzinkowego, kultowy VW Beetle / Käfer czy poprostu Garbus :) z tamtego okresu może być doskonałym wyborem. Jego wyjątkowy design i charakter sprawią, że wyróżnisz się na drodze.

Rolls-Royce Silver Shadow - Jeśli marzysz o klasycznym samochodzie luksusowym, Rolls-Royce Silver Shadow jest jednym z najbardziej ikonicznych modeli z tamtego okresu. Zapewnia wyjątkową elegancję i komfort.

Porsche 911 - Jeżeli preferujesz coś bardziej sportowego, Porsche 911 oferuje legendarny design, doskonałą dynamikę jazdy i niesamowitą frajdę z prowadzenia.

To tylko kilka przykładów, ale istnieje wiele innych modeli z lat 70 i 80, jak Warszawa, Fiat 125P :) które również mogą być idealne na ślub. Ważne jest, aby znaleźć samochód, który odpowiada Twoim i Partnerki gustom oraz preferencjom.

Przed wynajęciem samochodu, przeczytaj dokładnie umowę :wink:
Beks
Nowicjusz

31 Maj 2023, 15:34

Pamiętaj, że nie musi to być auto bezpośrednio ze śląska bo dzisiaj płacisz sporo za taki wynajem i samochód potrafią przywieźć na lawecie z innego regionu Polski :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

01 Cze 2023, 03:44

Tak się składa, że często jestem na ślubach jako fotograf i widzę różne samochody wynajmowane na tę okazję, a więc również problemy z tym związane. Odradzam wszelkie samochody sportowe/dwudrzwiowe! Wyobraźcie sobie jak wygląda panna młoda w sukni ślubnej gramoląca się na malutkie tylne siedzenie gdy trzeba odchylić przednie oparcie. Z podanych przez Beksa modeli jedynie Rollsa brałbym pod uwagę. Dobrze się sprawdzają amerykańskie krążowniki i europejskie klasyki z wielkiej trójki Audi/BMW/Mercedes. Para młoda powinna mieć komfort wysiadania i dużo miejsca na tylnej kanapie, a radość z jazdy samochodem sportowym ma głównie kierowca.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

01 Cze 2023, 08:56

Henk napisał(a):Odradzam wszelkie samochody sportowe/dwudrzwiowe! Wyobraźcie sobie jak wygląda panna młoda w sukni ślubnej gramoląca się na malutkie tylne siedzenie gdy trzeba odchylić przednie oparcie.
Moim zdaniem kabriolet fajna sprawa ale w tym przypadku prowadzi go np. Pan Młody wtedy i Panna Młoda ma z przodu sporo miejsca. Oczywiście warto patrzeć na te większe samochody w cabiro :wink:
Henk napisał(a):Dobrze się sprawdzają amerykańskie krążowniki
Tu często z tyłu zmieściły by się i dwie pary młode :mrgreen:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

03 Cze 2023, 05:01

Rokiko napisał(a):Moim zdaniem kabriolet fajna sprawa ale w tym przypadku prowadzi go np. Pan Młody

Fakt - jeśli nowożeńcy sami prowadzą, to zmienia postać rzeczy.
Henk
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 7
Przebieg/rok: 3tys. km
Auto: VW Golf 5
Silnik: 1.4 MPI
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007