REKLAMA
Witam wszystkich,
Mimo, że jestem nowy na forum, to zdążyłem trochę przewertować tematy, jednak nic jakoś się nie wstrzeliło w moje wymagania i nie do końca znalazłem odpowiedzi na nurtujące mnie pytania. Mam nadzieję, że w tym temacie pomożecie
Szukam auta w przedziale 30 - 40 tys. zł (samo auto, pakiet startowy itd. miałbym około 3-5 tys. dodatkowo).
Rocznie robię około 25000 km (80% drogi krajowe do pracy, reszta to jazda wokół komina itp.)
Od auta oczekuję dość świeżego wyglądu, przestrzeni wewnątrz, niezawodności, dobrej jakości materiałów i aby wygodnie się podróżowało. W kwestii silnika i osiągów to może być diesel lub benzyna z opcją LPG. Chciałbym coś mocniejszego tak w przedziale 200-300 KM.
Zdaję sobie sprawę, że mocniejsze silniki z większa ilością cylindrów są potencjalnie droższe w serwisie, ale może się mylę i są jakieś odstępstwa od reguły. Nie chciałbym po prostu ładować w serwis auta co miesiąc kwot 4-cyfrowych.
Przeglądałem już trochę aut i najbardziej przypadły mi do gustu poniższe:
Volvo S80 II 2.5T, 3.2V6 i 4.4V8
Vovo S60 II 2.0T, 2.4D
Mondeo MK4 2.5T, 2.2 TDCI
Mercedes W204 - nie wiem jaki silnik
Jaguar XF - nie wiem jaki silnik i czy budżet w ogóle wystarczy
BMW E60 - 530i, 530d
Audi A4B8 - nie wiem jaki silnik
Czy w moim przedziale cenowym jestem w stanie coś z tej listy dostać, czy może macie lepsze propozycje?
Jeszcze jedno pytanie odnośnie silnika 4.4 w Volvo, czy jest on godny polecenia? Drogi w serwisie? Czy nie ma się czego obawiać?
Pozdrawiam