REKLAMA
Witam wszystkich! Chciałbym uzyskać waszą pomoc w wyborze a właściwie doradzeniu w sprawie zakupu pierwszego samochodu. Samochód będzie użytkowany głównie na dojazdy do szkoły i do jazdy miejskiej (50% teren niezabudowany reszta głównie miasto). Preferowałbym samochód z silnikiem benzynowym bądź też benzyna z gazem. Nie mam jakichś specjalnych wymagań co do samochodu, ponieważ za tą cenę nie ma co wybrzydzać i trzeba się kierować stanem (mimo to uciszyłbym się gdyby była chociaż klimatyzacja i elektryczne przednie szyby, lecz absolutnie nie jest to warunek konieczny). Więc jeśli chodzi o konkrety to:
Budżet: 5000 złoty jest to maksymalny pułap i byłbym bardzo zadowolony gdyby udało się znaleźć coś w granicach 4 tysięcy.
Roczny przebieg: myślę, że powinienem się zmieścić w 15 tys
Rejon poszukiwań: Woj. Śląski, Zawiercie +30 km
Auta nad którymi się zastanawiałem (nie wiem tylko jak z dostępnością w tym budżecie):
- Opel Astra F i G
- Ford Focus mk1 (podobno średnio znosi gaz i ma kłopoty z blachą lecz jest bardzo przyzwoitym autem)
- Fiat Stilo (obawiam się problemów z elektryką i chyba mały budżet)
- Volkswagen Golf IV
- Daewoo Lanos ( to mój faworyt myślę, że w tym budżecie znajdzie się jakaś ładna sztuka)
- Hyundai Accent
- Honda Civic VI
- Mitsubishi Colt
P.S. Nie chciałbym małych puszek typu cinquecento czy tico. Byłbym również bardzo zadowolony gdyby udało się znaleźć coś z silnikiem 1.6 max 1.8.
Z góry dzięki za pomoc i za poświęcenie uwagi, jeśli napisałem coś żle proszę o zwrócenie uwagi.