REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
jest to jak najbardziej realne tylko ze bedzie to wykonalne ale tylko w autach najniższego segmentu.Invi napisał(a):ale 75 przebiegu w aucie za 20k to jeszcze nie było
tutaj niekoniecznie jest kwestia cofanego licznika, a nieprawidłowej eksploatacji - wystarczy notoryczna jazda z niskimi obrotami na jak najwyższym biegu (dwumasa), rzadkie wypady w trasę i eksploatacja typowo miejska (dpf, egr), lanie słabego paliwa (wtryski), ofensywna jazda na zimnym silniku oraz natychmiastowe gaszenie silnika zaraz po takowej czy słabej jakości olej (turbo, słaby olej może być też związany z DPF, bo smarowidło jest rozcieńczane przez paliwo, które miało wypalić sadzę w filtrze, ale cykl został przerwany).gucio123 napisał(a):Mam w rodzinie przykład nowoczesnego diesla zakupionego od 1 właściciela w Polsce przy udokumentowanym przebiegu 160tys i to jest jakaś masakra, już powoli wszystkie najdroższe naprawy będzie miał za sobą. Przez 4 lata problem z dwumasą, dpf, egr, wtryskami, turbiną, maglownicą, coś stuka w zawieszeniu.
to nie ma znaczenia ja mam renult trafic z przebiegiem 60k i lista napraw jest już długa ale takie najważniejszegucio123 napisał(a):Mam w rodzinie przykład nowoczesnego diesla zakupionego od 1 właściciela
Invi napisał(a):Wiele różnych, idiotycznych wymagań już tu widzieliśmy ale 75 przebiegu w aucie za 20k to jeszcze nie było
gucio123 napisał(a):Ford Fiesta MK7 1.25 80KM