REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
pocieszny napisał(a):VM to firma produkująca silniki, 2,5 litrowy diesel produkcji VM (włoski zresztą) jest to jedna z większych kup jaką ktoś kiedyś włożył do auta, i jeśli nie znasz silnika od jego "dzieciństwa" to lepiej go omijać szerokim łukiem, choć w niektórych samochodach się sprawdza.. może kwestia użytkowników![]()
sam pomysł silnika jest bardzo fajny, ale niestety większość jest serwisowanych u pana kazia, który w swojej kuźni nawet klucza dynamometrycznego nie posiada, a niestety ten silnik ma swoje humory i za silni dokręconych śrubek nie lubi bardziej niż niedociągniętych
adam-and1 napisał(a):barol91 napisał(a):
A że tak spytam poza tematem,co idzie na sprzedaż Lanos czy Opelek??
tzn. raczej lanos ... ale jeśli nie dostane tyle co będę chciał (a nie będę chciał mało - bo jest cholernie doinwestowany) to dam go młodszemu bratu
[ Dodano: 9 Lipiec 2010 ]pocieszny napisał(a):poza tym po co ci bezkolizyjny diesel? nie lepiej po prostu wymieniać rozrząd jak bozie przykazała?
tzn. to będzie samochód dla mojej kobiety musi być bez awaryjny i oszczędny - ja będę jeździł tylko signumem![]()
p.s poszukuje takiego auta bo ...... jej ostatni samochód miał wymieniany rozrząd po przebiegu 84 tysięcy wg. książki miałby być wymieniony przy ok 120 tys ale wolałem wcześniej i chłopaki z seata zejbal...i sprawę .... źle założyli rozrząd w diselku i teraz trzeba nowy silnik - jest to ewidentna wina mechaników - sprawa w sądzie bo twierdzą że nie ich wina tylko producenta części.... ale pytałem już różnych speców i okazuje się że w seacie nie dociągnęli jakiejś tam śruby i motor poszedł się jeb..ać .... dlatego też poszukuję takiego auta.... w każdym aucie, którego mam zawsze, ale to zawsze kupuję lepsze części zawsze renomowanych firm - z nadzieję, że będzie mi to służyło dłużej w końcu robię to dla siebie. a jak już doświadczyłem tego kilku krotnie czasami po prostu nie wiedza albo może nie wiem nie chęć niektórych mechaników niszczy to wszystko o co dbam..... i potem sądy, nerwy i stracone zdrowie ... eh .. kurcze sorry za of topic:P pozdro
[ Dodano: 9 Lipiec 2010 ]barol91 napisał(a):A myślałeś może nad Fordem Mondeo??W Fordach łańcuch jest na zawsze,nie musisz go wymieniać.To bardzo wielki plus u FORDa.Ewentualnie tylko naciągasz go ale to co jakieś 200 000 (jak nie co 500 000).
i tak myślałem już o fordach puki co zbieram info .... ludzie, których znam i posiadają fordy chwalą je, szczególnie właśnie za silniki - ale niestety więcej niż połowa moich znajomych ma problemu z blacharką - podobno nawet nowe fordy NIE mają ocynku - pytałem blacharzy/lakierników w Ford Multixem.
ps.2. bardzo zainteresował mnie ten focus [link do oferty na Allegro wygasł] wypowiedzcie się na temat tych focusów ...