Bravo - Wydaje się być warte uwagi ? Auto do 6k

18 Lip 2010, 19:04

Witam,

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

moglby ktos zerknac ? wydaje sie byc godne uwagi. Przebieg wzglednie duzy, ale realny. Rozmawialem z wlascicielem i uzytkuje auto juz dluzszy czas. Silnik 1.6 wiec najmniej awaryjny z tego co wyczytalem. Co sadzicie ?
fsh_
Nowicjusz

Miejscowość: Wln

18 Lip 2010, 19:08

Poproś go, aby Ci podesłał zdjęcia nie wyobracane.
Bart258
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Krakowa

18 Lip 2010, 21:15

Moim zdaniem autko miało stłuczke z przodu (niewiem czy napewno ale moim zdaniem szczelina między maską z lewym błotnikiem jest za duża),tylna klapa ma inny odcień lakieru to napewno.Przebieg raczej realny no i co do silnika to tutaj bym sie kłucił bo najlepszą jednostką jest 1.2.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Lip 2010, 21:55

Daj sobie spokój z tym autem, a na pewno nie z tym silnikiem. Moja żona miała kiedyś fiata sienne z tym silnikiem. Ogólnie wielkie G! Niby ma te 103KM ale chyba od 4tys obrotów. Przy normalnej jeździe zbira się jak silnik max. 1.2. Chodzi to to jak młynek do kawy. Pojechałem kiedyś z tym autem do kolegi który kiedyś pracował w serwisie fiata i powiedział, że te silniki to są takie "kaleki", że głowa boli. A jeszcze gorsze są 1.4 12V. U mnie przy przebiegu 160 tys. dzwoniły już "szklanki". Dużżżżo lepsze były zwykłe konstrukcje fiata 8V. A jeszcze jedno jeżeli te auto nie ma sekwencyjnego wtrysku gazu to w ogóle o nim zapomnij. Te silniki zasilane II generacją LPG ciągle wariują, gasną, nie chcą przerzucać na gaz, tracą moc, falują obroty etc. A na pulpicie ciągle pali się kontrolka od wtrysku tzw. "marchewa". W ogłoszeniu jest napisane że pali 8 litrów gazu. noooo.... one wiecej benzyny palą, poczytaj na "autocentrum" opinie.
mistrz27
Początkujący

18 Lip 2010, 22:00

Mnie najbardziej się podoba spasowanie przodu :mrgreen:
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

19 Lip 2010, 05:23

To też prawda,takie Bravo 1.6 na samej benzynie spali z 9-10l/100km,nie mówiąc już o spalaniu gazu.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
    Sposoby na zmniejszenie kosztów ubezpieczenia samochodu
    Niestety koszty ubezpieczenia samochodu wciąż rosną. Zindywidualizowany sposób liczenia składki oraz zwiększające się sumy wypłaconych odszkodowań dają się we znaki właścicielom samochodów, nawet tym bezszkodowym. ...

19 Lip 2010, 08:58

Tak jak koledzy lewy błotnik i maska nie pasują do siebie i to spalanie to z palca wyssane 11l LPG to minimum. No i w ogóle nie pokazał drugiego boku auta.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001

19 Lip 2010, 14:16

Oglądałem dzisiaj to auto. Wszystko jest ok, wziąłem specjalnie znajomego mechanika-blacharza. Pan pokazał paragony na części itp.
Kwestia różnych odcieni to sprawa zdjęć na to wychodzi.
Nie kupiłem go akurat, ale nie jestem zły... bo zakupiłem Vectrę ;-)
fsh_
Nowicjusz

Miejscowość: Wln