REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Będzie ciężko wziąć w leasing samochód taki który będzie bliski tych już 10 lat. Najlepiej jak by miał około 5 lat a i tu też nie wszystkie firmy leasingowe są chętne na takie ruchy.rino91 napisał(a):Tym razem myślałem, aby wziąć samochód w leasing - stąd musiałby mieć pewnie nie mniej niż 10 lat.
sisinho17 napisał(a):To już nie są te czas kiedy filterek wymienisz raz w roku za 50zl. Serwis instalacji swoje kosztuje
Rokiko napisał(a):Będzie ciężko wziąć w leasing samochód taki który będzie bliski tych już 10 lat. Najlepiej jak by miał około 5 lat a i tu też nie wszystkie firmy leasingowe są chętne na takie ruchy.rino91 napisał(a):Tym razem myślałem, aby wziąć samochód w leasing - stąd musiałby mieć pewnie nie mniej niż 10 lat.
Przy takim budżecie który posiadasz poszukałbym samochodu z instalacją LPG jak jej potrzebujesz i nie pchał się w żadne leasingi.
sisinho17 napisał(a):Jak wymieni sam to i owszem. W warsztacie zostawi 300 zł za filterki, co jakiś czas nawali wtrysk (w Landi renzo do 224 kim przebiegu, dorobiłem się 4 listwy) albo się pojawi przyjaciel każdego posiadacza LPG czyli check (gaz w PL jest bardzo złej jakości), no i trzeba jechać do majstra. Sama instalacja koło 4k, kiedy to się zwróci? Nie odradzam LPG ale przy dzisiejszych cenach robocizny warto dokładnie policzyć czy to się opłaca.
Szybki jesteś z okolicy Wawy to zwróć uwagę, że coraz częściej nie ma LPG na stacjach (ostatnio dopiero na 7 stacji znalazłem LPG). Tak będzie w całym kraju, coraz mniej samochodów z gazem jest na rynku
Tylko że takie i30 to raczej roczniki 2013-14? A to problem w kontekście leasingu - jak rozumiem, jeśli chcę wziąć auto w 3-4 letni leasing, to powinny być to roczniki max 2017-18? A tutaj w tym budżecie to będą raczej Dacie, czy wspomniane samochody PSA. Które z nich są najlepsze?sisinho17 napisał(a):W większości firm które dają leasing na używany samochód, okres kredytowania musi się zamknąć do moment aż samochód będzie miał 10lat. Hyundai i30 III 1.4 najprostsza benzyna jesteś wstanie znaleźć na granicy budżetu. Przelicz dokładnie czy Ci opłaca gaz. To już nie są te czas kiedy filterek wymienisz raz w roku za 50zl. Serwis instalacji swoje kosztuje
jeśli myślisz o leasingu używki, to zaczałbym od rozeznania ofert takiegoż finansowania na takież auta. Tak jak wspomniał Rokiko - nie każdy bank jest chętny na takie manewry. Ew szukaj typowych firm, które się w tym specjalizują, ale mają raczej droższe propozycje i niekoniecznie jest to dobra oferta w ogóle.rino91 napisał(a):Wszystko fajnie, tylko takiej gotówki nie mam na chwilę obecną - stąd pomysł z finansowaniem leasingiem, wydaje mi się to lepsze niż kredyt.
mike napisał(a):jeśli myślisz o leasingu używki, to zaczałbym od rozeznania ofert takiegoż finansowania na takież auta. Tak jak wspomniał Rokiko - nie każdy bank jest chętny na takie manewry. Ew szukaj typowych firm, które się w tym specjalizują, ale mają raczej droższe propozycje i niekoniecznie jest to dobra oferta w ogóle.rino91 napisał(a):Wszystko fajnie, tylko takiej gotówki nie mam na chwilę obecną - stąd pomysł z finansowaniem leasingiem, wydaje mi się to lepsze niż kredyt.
realnie, tak jak wspomniał Sisinho17, będą to budżetówki pokroju Dacii Logan / Sandero, Fiata Tipo.rino91 napisał(a):Jakie auta max 6-7 letnie (na dziś), przy takim budżecie, mógłbyś polecić najbardziej?
nie było tematu, ogłosili upadłośćrino91 napisał(a):Jakie firmy miałeś na myśli?
używki wychodzą po prostu drogorino91 napisał(a): Gdzie tkwi haczyk, jak pisałeś, "mają raczej droższe propozycje i niekoniecznie jest to dobra oferta w ogóle"?
mike napisał(a):realnie, tak jak wspomniał Sisinho17, będą to budżetówki pokroju Dacii Logan / Sandero, Fiata Tipo.rino91 napisał(a):Jakie auta max 6-7 letnie (na dziś), przy takim budżecie, mógłbyś polecić najbardziej?nie było tematu, ogłosili upadłośćrino91 napisał(a):Jakie firmy miałeś na myśli?
używki wychodzą po prostu drogorino91 napisał(a): Gdzie tkwi haczyk, jak pisałeś, "mają raczej droższe propozycje i niekoniecznie jest to dobra oferta w ogóle"?