Poszukiwany tani (do 7tys.) diesel o spalaniu 5-6 litrów

25 Sty 2010, 07:45

Jak to ma tylko tanio jezdzic przez 2 lata i palic malutko,to zdecydowanie szukałbym Skody Felicji z 1,9d.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sty 2010, 12:19

Luke16 napisał(a):motosprężąrka, dorzuć 1000zł i sprzedam Ci moje bravo... autko dynamiczne w JTD 105 KM i mogę Ci całą historię opowiedzieć o aucie... Niestety mam kłopoty finansowe a raczej rodzice i musze im pomóc... A tak czy siak mam służbowe...

no dzięki za ofertę ale z tym kupnem auta to musze jeszcze chwilę poczekać - dopiero koło maja/czerwca będę mieć pieniądze;
narazie robię powiedzmy "wywiad środowiskowy", szukam porad u ludzi zdecydowanie lepiej zorientowanych w samochodach;

p.s. szkoda że ja nie mam służbowego auta - problem rozwiązałby się bez wkładu pieniężnego :)

[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 12:23 ]
artur73 napisał(a):Jak to ma tylko tanio jezdzic przez 2 lata i palic malutko,to zdecydowanie szukałbym Skody Felicji z 1,9d.

a jak z awaryjnością tych felicji?
z pewnością wiesz o co chodzi - codziennie dojeżdżałbym do pracy ponad 50 km w jedną stronę; alternatywnych środków transportu nie ma więc auto nie może mnie zbyt często zatrzymywać na przymusowy urlop...
motosprężąrka
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie

26 Sty 2010, 12:28

Felicja to...prostak,bez elektroniki więc co miałoby się psuc..?
Mankamentem tego auta jest jego wygląd i kojarzenie z emerytem ale ty chyba nie zwracasz na to uwagi...a liczysz kasę. Sam silnik wolnossący od Golfa III to konstrukcja raczej niezniszczalna i prosta.Jakieś tam 500tys przebiegu nie robi na nim żadnego wrażenia,o ile miał o czasie wymieniane filtry,paski i oleje.
Do tego można spokojnie brac w kombi,bo pali to samo a ile można przewiezc..! Na ryby i na grzyby oraz pod namiot ...

[ Dodano: Wto Sty 26, 2010 12:36 ]
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna

26 Sty 2010, 12:38

faktycznie wygląd ma równie atrakcyjny co szalony weekend z Iwoną Schymalą w Puławach
dzieki za skróconą charakterysttykę skody :P
motosprężąrka
Nowicjusz

Miejscowość: podkarpackie
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Silnik V35A-FTS
    Silnik V35A-FTS można nazwać nowością w ofercie Lexusa. Japończycy pokazali ten motor w 2017 roku i jak na razie trafił pod maskę tylko jednego modelu – aktualnego Lexusa LS 500. Jednostka ma 6 cylindrów w układzie ...
    Jak powstaje Toyota GR Yaris?
    To najbardziej wyjątkowy hot hatch na rynku, więc i jego proces powstawania odbiega od standardu. Toyota GR Yaris powstaje na specjalnej linii produkcyjnej fabryki Toyota Motomachi, w której dawniej powstawał Lexus ...