REKLAMA
Witam wszystkich,
trafiłem do tego działu z problemem który mnie gnębi od pewnego czasu. Aczkolwiek poszukuję samochodu w granicy 8tys. zł. Obecnie jeżdżę tym co znajdę w garażu wybierając pomiędzy autem Matki, a Ojca. Rocznie pokonuje Ok. 10/15 tys.km... ok. tysiąc kilometrów miesięcznie, co daje 40km dziennie. Od samochodu oczekuje, dobrego prowadzenia, hamowania i przewidywalność i w miarę dobrej konstrukcji, aby nie odwiedzać często serwisu. Rzecz na którą stawiam dużą wagę to elastyczność silnika, abym bezproblemowo mógł wyprzedzać samochody w trasie w granicy od 80-110km/h, zazwyczaj trzymam stałą prędkość 80/90km/h jakoś nie ciągnie mnie do bicia prędkości na zakrętach. Samochód mam w planach kupić W Lutym, albo po sezonie zimowym, tak aby na Wiosnę wyjechać własnym autkiem. Trochę się obawiam o ceny paliw a i spalanie auta... więc dobrze będzie aby było ekonomiczne, obecnie często śmigam Lexusem i spalanie w okolicy 12l trochę mnie przeraża. W planach mam przeprowadzenie lekkich modyfikacji poprawiające "osiągi", a mowa o lepszych hamulcach, zawieszeniu sportowym i ciekawym kole.
Największą uwagę zwróciłem na VW Vento 1.9tdi (110km) oraz vw Polo 6n 1.4 16v (100km)
Proszę o fachową pomoc ponieważ jestem w kropce i utknąłem na etapie "wyszukiwania" a im dużej spędzam na tym czasu tym większe zakłopotanie z tym mam. Oczywiście szukałem na forum i nie tylko podobnych tematów, lecz jak coś się trafiło to jakieś stare, a reszta natomiast nie odpowiadała na moje wszystkie pytania.
Z góry dzięki i pozdrawiam.